Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-05-2013

Par vienreizēju pabalstu ārkārtas situācijā 2013. gada pavasara plūdu radīto bojājumu novēršanai


2. maija ārkārtas Domes sēdē deputāti akceptēja Saistošos noteikumus, kas dod iespēju iedzīvotājiem saņemt pabalstu līdz 1000 latiem plūdu zaudējumu novēršanai. Puse no šīs summas tiks kompensēta no  valsts puses  sakarā ar to, ka Daugavpils pilsētas un Daugavpils novadā  teritorijās no 22. līdz 29. aprīlim tika izsludināta ārkārtas situācija.

Uz pabalstu var pretendēt Daugavpils administratīvajā teritorijā deklarēta persona, kurai pieder cietušais no plūdiem  mājoklis . Pēc provizoriskiem datiem, šādu mājokļu ir aptuveni 25. Pieteikumus pabalstam jāiesniedz līdz 13. maijam (ieskaitot) Sociālo lietu pārvaldē. Iesniedzamie dokumenti ir iesniegums, īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopija, vai īpašuma īpašnieka piekrišana lietotājam, apliecinājums tam, ka nepienākas apdrošināšanas atlīdzība. Lēmumus par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu pieņems līdz 16. maijam.

Daugavpils domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka tie Daugavpils  iedzīvotāji var arī griezties Sociālo lietu pārvaldē pēc  vienreizēja  pabalsta ārkārtas situācijā, kuru Daugavpils pašvaldība piešķir saskaņā ar 2010.gada 28.janvārī pieņemtajiem Saistošajiem noteikumiem №3 “Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pabalsti”

Maksimālais vienreizējā pabalstu apmērs ārkārtas situācijā (stihiskas nelaimes vai iepriekš neparedzami apstākļi) ir Ls 500,00 vienai ģimenei (personai). Pabalstu piešķir, ja pabalsta pieprasītāja iesniegums saņemts ne vēlāk kā 6 mēnešu laikā no ārkārtas situācijas rašanās.

 




Atpakaļ