Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-05-2013

Daugavpils un Polijas sadarbība kļūst arvien ciešāka


2. maijā Daugavpils pilsētas domē notika pilsētas domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas tikšanās ar Polijas Saeimas senatoru Mareku Konopku, Polijas Vēstniecības Latvijā konsulu Janušu Davidoviču, kā arī ar VI Starptautiskā festivāla „Poļu folklora Latgalē” dalībniekiem un viesiem. Viesu vidū bija nacionālo deju kolektīvu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Mareks Konopka Daugavpilī ir pirmo reizi. Viņš padalījās savos pozitīvajos iespaidos par to ar pilsētas vadību, kā arī pateicās par Starptautiskā Poļu Folkloras festivāla organizācijas augsto līmeni. Konopka kungs atzīmēja arī daugavpiliešu viesmīlību, kas senatoram rosina vēlmi atbraukt uz šejieni vēlreiz. Žanna Kulakova atzīmēja, ka sadarbība ar Polijas valdību Daugavpilij ir ļoti nozīmīga. Kulakovas kundze minēja Polijas lielo ieguldījumu J.Pilsudska Valsts Poļu Ģimnāzijas ēkas un poļu bērnudārza rekonstrukcijā. Poļu diaspora ir viena no skaitliski lielākajām Daugavpilī un tā sniedz vērā ņemamu ieguldījumu pilsētas attīstībā, nacionālo tradīciju un kultūras saglabāšanā un saiknes ar etnisko dzimteni uzturēšanā.

Viesiem tika piedāvāta prezentācija par pilsētu. Visi VI Starptautiskā festivāla „Poļu folklora Latgalē” viesi pateicās Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils poļu kultūras centram par tik nozīmīgu un labi organizētu pasākumu. Polijas deju kolektīva vadītājs Gžegožs Žimovskis nosauca to par „jaunības un draudzības festivālu”. Polijas pilsētas Elkas pārstāvis pilsētas administrācijas uzdevumā izteica ieinteresētību par tirdzniecības attīstību un ekonomisko sadarbību ar Daugavpili. Žanna Kulakova pateicās par šo interesanto piedāvājumu un atzīmēja, ka Daugavpilij ir daudz sadraudzības pilsētu un sadarbības partneru, un jebkuru piedāvājumu attīstīt, paplašināt un nostiprināt abpusēji izdevīgas attiecības mēs pieņemam ar pateicību




Atpakaļ