Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2013

Jauniešu problēmu forums


Ceturtdien, 25.aprīlī, Daugavpils Valsts ģimnāzijas telpās tika organizēts ikgadējais jauniešu problēmu forums. Pēc jauniešu lūgumiem šāda veida forumus bija nolemts rīkot divreiz gadā, un noritējušais pasākums ir iepriekšējās tikšanās turpinājums, ko Jaunatnes departaments rīkoja oktobrī.

Par foruma tēmu šoreiz kļuva „Jauniešu iesaistīšanas aktīvā sabiedriskā dzīvē: informatīvi aspekti”. Kopā ar ekspertiem, par kuriem uzstājās skolu un augstskolu pārstāvji un direktori, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) pārstāvji, jauniešu organizāciju vadītāji un aktīvisti, kā arī ar pilsētas masu mediju pārstāvji un speciālisti reklāmas un masu mediju jomā, jaunieši apsprieda jautājumus, saistītus ar informācijas pasniegšanas tehnoloģiju jauniešiem, perspektīvām un jauniešu kultūras veidošanas nepieciešamību izglītības iestāžu robežās, kā arī ar „neaktīvo” jauniešu dzīves pozīcijas īpatnībām.

Diskutējot par uzdoto foruma tēmu, vadošā loma, protams, piederēja ielūgtiem speciālistiem un ekspertiem, kur katrs no pieredzes savā darbības jomā izteica viedokli gan darba grupās, gan arī rezultātu apkopošanā un secinājumu veidošanā.

Dažādu jauniešu uzvedības modeļus un jauniešu dalību sabiedriskajā dzīvē apsprieda kopā ar portāla www.gorod.lv mediju direktori Jeļenu Kuranovu un Daugavpils Centra vidusskolas skolotāju Nataļju Kožanovu.

Jautājumos par jauniešu kultūru formālās izglītības ietvaros ar savu viedokli aktīvi un pat impulsīvi dalījās Daugavpils 15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis un Daugavpils 9.vidusskolas direktors Artūrs Fedotovs, kā arī profesionālās studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” direktore, Dr. paed. un pētniece Mārīte Kravale-Pauliņa un VPIP pedagogs - karjeras konsultants Santa Čeirāne.

Pieredzē iesaistīt jaunus dalībniekus jauniešu organizācijās dalījās Mācību centra „ERFOLG” vadītāja Olga Jesse un biedrības „J.O.R.G.” vadītājs Pāvels Rjazancevs.

Informācija pasniegšanas tehnoloģijas un īpatnības darbā ar informāciju tika apspriestas grupā, ko vadīja Aleksandrs Komarovs un Aleksandrs Grišakovs, kas ir gan JAK dalībnieki, gan radio programmu SWH+ Latgale autori. Tāpat šajā grupā par ekspertiem uzstājās reklāmas firmas „Sa-Ša” vadītājs Aleksandrs Barbakadze un SIA "Dinaburg Media Group" speciālists Aleksandrs Samarins.

Visi foruma eksperti bija sajūsmā par jauniešu aktivitāti apspriešanā un ieinteresētību uzdotajā tēmā. Par diskusiju rezultātu kļuva gan rekomendācijas jauniešu organizācijām un Jaunatnes departamentam, gan jauni svarīgi jautājumi, kas radās pārrunu laikā.

Jaunatnes departaments izsaka pateicību ekspertiem, kas dalījās savā pieredzē, un brīvprātīgiem moderatoriem, kas aktīvi palīdzēja foruma organizēšanā un vadīšanā!




Atpakaļ