Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-02-2013

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas paziņojums (VIDEO)


Cienījamie Daugavpils iedzīvotāji!

Pēdējo nedēļu laikā, liekas, parasta un konstruktīva sabiedriskās apspriešanas procedūra par uzņēmēju vēlmi modernizēt  privāto, sen strādājošu atkritumu šķirošanas līniju Ruģeļu mikrorajonā, pārvērtās par negācijas avotu un kļuva par iemeslu sociālai spriedzei pilsētā.

Izrādījās, ka daudziem protestētājiem pat nav vēlēšanās uzklausīt argumentus, personīgi iepazīties ar analogu projektu, kas jau realizēts. Lai metodes ar kādām tika aizpildītas aptaujas lapas, paliek uz to cilvēku sirdsapziņas, kas šo akciju organizēja, jo aptaujas lapas tika aizpildītas elektroniski ar vienotu negatīvu viedokli.  Bet ir acīmredzams, ka pilsētniekus izmantoja kā instrumentu politisko mērķu sasniegšanai un personīgo ambīciju apmierināšanai. Tomēr, fakts paliek fakts: negatīvais viedoklis ir vairākumā.

Tāpēc šodien es pieņēmu lēmumu, tas ir atbildīgs lēmums: kā Domes priekšsēdētāja es paziņoju par šī atkritumu šķirošanas līnijas modernizācijas projekta realizācijas pārtraukšanu pilsētas administratīvajā teritorijā.

Pirmkārt, es ņemu vērā pilsētnieku viedokli, kas piedalījās sabiedriskajā apspriešanā un ar vēlmi pārtraukt ažiotāžu , kas negatīvi ietekmē sabiedrbīu . Rīkoties pretēji iedzīvotāju lēmumam man nav tiesību: ne juridisku, ne politisku, ne morālu, ne tīri cilvēcisku.

Neslēpšu, lēmumu pieņēmu ar smagu sirdi. Pilsēta zaudēs jaunu un mūsdienīgu ražotni, kas atbilstu visām Eiropas savienības normām, kas saistītas ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kas ļautu pašvaldībai iet laikam līdz un pildīt visas starptautiskās normas. Gribu uzsvērt, ka Eiropas savienības regulu nepildīšana šajā jomā var novest pie lielām soda sankcijām. Bez tam, pilsēta neiegūs investīcijas vairāk nekā 3 miljonu latu apmērā, iespējamās 26 jaunas darbavietas un regulārus nodokļu ieskaitījumus pilsētas budžetā. Uzņēmēji ir spiesti aiziet uz citu administratīvo teritoriju un mūsu pilsētā savākto atkritumu  transportēšana uz šķirošanas vietu noteikti ietekmēs tarifu. Tas noteikti palielināsies.

Neskatoties uz manu šodienas atteikumu uzņēmējiem modernizēt atkritumu šķirošanas līniju, gribu pateikt paldies viņiem par, diemžēl, nerealizēto vēlmi investēt Daugavpils ekonomikā, ņemt dalību pilsētas attīstībā, palīdzēt pilsētai ievērot visas normas ekoloģijas jomā un izveidot jaunas darba vietas.

Pieņemot šodien šo atbildīgo lēmumu, un godīgi sakot, smagu lēmumu, es ceru, ka tie, kuru vainas dēļ pilsēta zaudēja investīcijas un mūsdienīgu uzņēmumu, būs gatavi tikpat godīgi  un atklāti uzņemties atbildību par visām ekonomiskajām un sociālajām savas darbības sekām un atklātu manipulēšanu ar sabiedrisko viedokli, cilvēku izmantošanu personīgos un mantkārīgos,  politiskos nolūkos.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žannas Kulakova

 




Atpakaļ