Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-02-2013

Tramvaju piegādātāju pārstāvji apmeklēja Daugavpili (VIDEO)


 

 

Š.g. 20. februārī Iepirkumu uzraudzības birojs, pēc 7. februārī saņemtās A/S ‘’Daugavpils lokomotīvju  remonta rūpnīca’’  sūdzības,  ir atļāvis  A/S ‘’Tramvaju uzņēmums’’ slēgt līgumu par 12 tramvaju iegādi projekta ‘’Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija’’ Nr. 3DP/3.2.1.5.0./10/IPIA/SM/001 ietvaros. 26. februārī tramvaju piegādātāju pārstāvji apmeklēja Daugavpils Tramvaju uzņēmumu un tikās ar Domes priekšsēdētāju  Žannu Kulakovu un vietnieci Līviju Jankovsku.

Atklāta konkursa rezultātā tika saņemti divi piedāvājumi, un kā atbilstošākais tika atzīts Latvijas un Baltkrievijas piegādātāju apvienības (ОАО ,, Управляющая компания холдинга ,,Белкоммунмаш '', SIA ,,Agmen Consulting Bureau'') piedāvājums,  plānotā līguma summa bez PVN  LVL 4 614 312.

 

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica prieku uzņemt pilsētā ilgi gaidītu delegāciju. Viņa izteica gandarījumu, ka jau tuvāko mēnešu laikā tiks sagatavots līgums. Tramvajs ir ekoloģiski tīrs sabiedriskā transporta veids, tāpēc pašvaldības uzdevums to attīstīt. Prieks, ka pilsētnieki un viesi iegūs jaunus, komfortablus tramvajus, pirmos piegādās jau jūlijā, bet līdz septembrim būs visi 12.

Daugavpils pilsētas tramvaju infrastruktūras uzlabošanai un pasažieru plūsmas novirzīšanai no privātā transporta uz sabiedrisko tiks veikta jaunu, mūsdienīgu komfortablu četrasu un sešasu tramvaju iegāde. Tramvaji nodrošinās vides pieejamības prasības,  elektroenerģijas resursu ekonomiju, samazinās tehnisko avāriju risku, tādējādi uzlabosies kustības regularitāte.

Projekts tiek īstenots programmas ‘’Infrastruktūra un pakalpojumi’’ 3.2.1.5. aktivitātes ‘’Publiskais transports ārpus Rīgas ‘’ ietvaros, un 83,11 % no projekta attiecināmajām izmaksām tiks līdzfinansētas no ES Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem.




Atpakaļ