Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-02-2013

Daugavpils Domes deputāti apmeklēja PAS „Daugavpils siltumtīkli”


22. februārī Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova kopā ar Domes deputātiem apmeklēja uzņēmumu  „Daugavpils siltumtīkli”, kā arī siltumstaciju Nr 3, kas atrodas Ķīmiķu ciematā. Deputātus interesēja esošā situācija uzņēmumā, modernizācijas  projekti un, galvenais, iespējas samazināt tarifu.

Uzņēmuma speciālisti un esošais valdes loceklis Valērijs Kononovs atskaitījās par uzņēmuma darbu, atbildēja uz daudzajiem deputātu jautājumiem par modernizācijas projektu efektivitāti, par esošo finanšu  situāciju, par iedzīvotāju parādiem. Tika apspriests arī jautājums par līgumu, kas paredz siltumenerģijas pirkšanu ar firmu „Batergo”. „Daugavpils siltumtīkli” sniedza ekonomiskos aprēķinus, kas pierāda ekonomisko izdevīgumu pirkt enerģiju, ko ražo  „trešā persona”. Pēc tam deputāti devās uz siltumstaciju Nr 3, lai savām acīm redzētu, kādā stāvoklī ir šis objekts un cik ļoti nepieciešama tā modernizācija.

Diskusijas laikā deputāti nonāca pie secinājuma, ka pilsētas domes vārdā ir jāgriežas valdībā un Saeimā ar iniciatīvu samazināt nodokli siltumenerģijai, jo tieši nodoklis būtiski ietekmē tarifu formēšanas mehānismu.

Reportāžu par šo izbraukuma sēdi uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli” skatieties raidījumā „ Ar skatu uz pilsētu”.

 

 




Atpakaļ