Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-02-2013

Daugavpils pilsētas ekonomisko rādītāju analīze par 2012.gadu


Rūpniecība

Saražotās  produkcijas apjoms pilsētā  2012.gadā, salīdzinot ar ar 2011.gadu, ir palielinājies par 11 % un sastāda 159 497 tūkstoši latu. Realizētās produkcijas apjoms ir vēl lielāks, kas liecina par to, ka izdevās realizēt arī daudz krājumos esošās produkcijas.   11,5 % pieaugumu parādīja pārtikas rūpniecība. SIA „Daugavpils gaļas kombināts”   2,5 reizes palielināja ražotās produkcijas daudzumu, labi strādāja  Daugavpils maizes ražošanas uzņēmumi AS „Latvijas maiznieks” un SIA „Moris”. 

 Metālapstrādes  un mašīnbūves uzņēmumu ražošanas apjoms saglabājās 2011. gada līmenī, sevišķi ir jāatzīmē AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”,kur realizētās produkcijas apjoms palielinājās par 21% un būtiski pieauga strādājošo skaits.

 Ķīmisko šķiedru un to izstrādājumu ražošanas uzņēmumi  palielināja produkcijas apjomu par 9%.

Kabeļu savienojumu ražotāji ir palielinājuši produkcijas apjomu par 27 %, arī te rezultāts ir sasniegts, pateicoties uzņēmuma rekonstrukcijai.

Kritums vērojams tikai šūšanas nozarē, kur vidējais produkcijas apjoms sastādā tikai 66 % no pagājušā gada līmeņa. Nozares lielākā problēma ir darbaspēka trūkums.

Strādājošo skaits rūpniecībā ir pieaudzis par 4 % un rūpniecība pašlaik strādā 6414  cilvēki.

Būvniecība

Analizēt rezultātus būvniecības nozarē šodien ir sarežģīti, ievērojot to, ka vairāki lieli Daugavpils būvuzņēmumi ir maksātnespējas procesā. Daugavpils firmu veikto būvdarbu apjoms saviem spēkiem ir tikai 72 % no pagājušā gada līmeņa. Jāņem vērā, ka lielākais būvdarbu pasūtītājs pilsētā ir pilsētas dome. 2012. gada beigās  ir notikuši jauni konkursi. Galvenais būvdarbu apjoms tiks veikts 2013.gada.

Dzelzceļš

Daugavpilī vagonu apgrozījums 2012.gadā laikā ir palicis 2011.gada līmenī. Latvijas dzelzceļa struktūrā strādā 1108 darbinieki.

Latvijas Dzelzceļa Ritošā sastāva servisa uzņēmumi Lokomotīvju remonta centrs un Vagonu remonta centrs ir parādījuši pieaugumu 33% , šajos uzņēmumos strādā 1046 cilvēki.

Bezdarbs

Bezdarbnieku skaits gada laikā ir samazinājiem par 748 cilvēkiem, taču bezdabrnieku uzskaitē joprojām ir 4762 cilvēki. Bezdarba līmenis 10,6%.

 




Atpakaļ