Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-01-2013

Žanna Kulakova piedalījās forumā ”Rīcība un risinājumi Latvijas reģionu attīstībai”, ko ierosināja Valsts prezidents


Rīgā notikušajā forumā bija viens uzdevums- rast risinājumu, kas sniegtu atbalstu pašvaldību ekonomiskajai attīstībai, novērtējot reģionu attīstības tendences un apzinoties, ka tikai veiksmīga uzņēmēju darbība reģionos varēs apmierināt iedzīvotāju vēlmes pēc labākas dzīves.

Foruma dalībniekus uzrunāja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Ziņojumus bija sagatavojuši dažādu nozaru eksperti, ministri.. VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs uzskata, ka neskatoties uz apjomīgu teritoriālo reformu un būtiskiem ieguldījumiem ir problēmas, kas ietekmē racionālu saimniecības organizāciju pašvaldībās. Joprojām ir krasas atšķirības starp reģioniem.  Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts uzskata, ka Infrastruktūras attīstība, industriālo teritoriju renovācija un jaunu sagatavošana, tam atbilstoša darbaspēka pieejamība- tie ir būtiskākie faktori, kas ietekmēs pilsētu attīstību un uzņēmējdarbības pievilcību. Industriālās politikas uzdevums ir izveidot priekšnoteikumu straujākai industriālo teritoriju attīstībai. Satiksmes ministrs Aivis Ronis izteica nožēlu, ka reģionālo lidostu attīstība nav iekļauta Nacionālās attīstības plānā. Tika runāts arī par Iepirkuma likumu, kas sarežģī pašvaldību darbu un citiem svarīgiem jautājumiem.

Forums secina, ka reģionu attīstību var veicināt varas, pašvaldību un uzņēmēju sadarbība. Uzņēmējiem ir paredzēti tikai 11,33% no ES naudas. Pašvaldības nevar nodrošināt ekonomisko izrāvienu, radīt darba vietas, tāpēc jāturpina darbs, jāmeklē risinājumi. Forumu rīkoja pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvas, rezultāti tiks apkopoti un turpināsies darbs ar valdību.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ