Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-01-2013

Daugavpils cietoksnī atvērts īslaicīgas aizturēšanas izolators (VIDEO)


Valsts policija cietoksnī realizē vērienīgu projektu. Pirmā ēka policijas ēku kompleksā svinīgi atvērta 25. janvārī. Tas ir īslaicīgas aizturēšanas izolators.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Daugavpils Domes vadība, projektētāji, būvnieki.

Visi runātāji atzina, ka tas ir nozīmīgs notikums. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis izteica prieku, ka beidzot ir visam prasībām atbilstošs izolators, kas izslēgs arī sūdzības par uzturēšanās apstākļiem. Citas policijas pārvaldes Daugavpili var tikai apskaust.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis Daugavpils policistiem pasniedza dāvanu- jaunu automašīnu, kas palīdzēs izolatora darbiniekiem veikt savus pienākumus.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils cietoksnis ir unikāls objekts, Daugavpils pērle, bet tam ir nepieciešami  lieli ieguldījumi.  No 2008. gada šeit realizēti 11 pašvaldības projekti un jau ieguldīti 5,3 miljoni lati.  Tagad turpinās divu projektu realizācija, kas padarīs cietokšņa infrastruktūru vēl pievilcīgāku. Pēdējos 4 gados no pašvaldības investēti ir  10,5 miljoni latu. Prieks, ka cietokšņa attīstībā ieinteresēta arī valsts, jo šādu milzīgu objektu Daugavpils pašvaldība viena pati nevar pacelt.

Daugavpils pilsētas domes vārdā Žanna Kulakova izteica pateicību Iekšlietu ministrijai, Valsts policijai, VAS „Valsts nekustamie īpašumi” par veiksmīgo sadarbību ar pašvaldību.  Pašvaldība ir pateicīga par projektu, kas ļoti svarīgs, jo ļauj sakārtot daudzas ēkas. Paldies celtniekiem, visiem, kas strādāja, lai projekts  sāktos un veiksmīgi turpinātos.

Pēc uzrunām tika pārgriezta lentīte, pēc tam  visi devās apskatīt telpas. Vismodernākais aprīkojums, ērtas, tīras un gaišas telpas aizturētajiem, nodrošināts viss nepieciešamais. Arī darbiniekiem ir radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai ikdienas darbā būtu mazāk šķēršļu un problēmu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ