Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2011

Atrasta iespēja Daugavpils tranzītielas A-13 rekonstrukcijas uzsākšanai


27. aprīlī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova Satiksmes ministrijā risināja jautājumu par pilsētas lielākās maģistrāles rekonstrukciju.

Kā zināms, ar šo projektu radušās problēmas, jo būvnieki piedāvājuši daudz lielāku summu nekā projektā paredzēts. Ilgi tika meklēts risinājums šai problēmai. Žanna Kulakova skaidroja, ka bija divi ceļi. Sākumā pašvaldība strādāja ar ministrijām, lai saņemtu trūkstošo naudu no valsts. Diemžēl, Finanšu ministrija neatrada tādu iespēju. Daugavpils pašvaldība izvēlējās otru ceļu, jo šis projekts pilsētai ir ļoti nepieciešams. Satiksmes ministrijā tika saņemta atļauja pašvaldībai ņemt aizņēmumu 3,4 milj latu apmērā. Tā arī ir trūkstošā summa. Domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka Domes kredītu procentu portfelis to ļauj darīt, bez tam, pašvaldībai nevajadzēs visu summu uzreiz, to sadalīs pa daļām, lai nebūtu liels slogs. Lielāko summu nāksies ņemt tikai nākamajā gadā. Jāpiebilst, ka šādu ceļu jau izvēlējusies arī Liepāja, kur bija radušās līdzīgas problēmas.

Pašvaldībai nācās uzņemties šo atbildību, jo 18. Novembra ielas rekonstrukcija ir ļoti cieši saistīta ar Tramvaju uzņēmuma modernizācijas projektu. Tāpēc abiem projektiem jāsākas kopā, lai saskaņotu darbu grafiku. Bez tam, šī iela ir pilsētai ļoti svarīga maģistrāle, tai sen bija nepieciešama rekonstrukcija, jo noslogotība un prasības pret kvalitāti ar katru gadu aug.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova saņēmusi apstiprinājumu tam, ka maija pēdējā nedēļā Daugavpilī darba vizītē ieradīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis, lai ar Daugavpils Domes vadību apspriestu lielākos pilsētas projektus- tranzītielas A-13 rekonstrukciju, Tramvaju modernizācijas projektu un Lidostas būvniecību un apskatītu šos objektus, kurus gaida lielas pārmaiņas.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ