Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-10-2012

Jaunlaulātie un pāris, kas svin Zelta kāzas atklāja Mīlestības koku


Atklāt Mīlestības koku bija uzticēts jaunajai ģimenei Jekaterinai un Aleksandram Beļavskiem un pārim, kas svin Zelta kāzas Irinai un Broņislavam Kokiniem.

Mīlestības koka autors ir Daugavpils galvenais mākslinieks Juris Pundurs.

Klātesošos uzrunāja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska:

„ Mīlestībai jābūt arī simbolam, pie mums tas ir koks, kas ir ļoti stiprs un spēs turēties pretī vēja brāzmām. Šajā kokā jau ir daudz mīlestības apliecinājumu, kas liecina par stiprām ģimenēm. Es ceru, ka drīz šai kokā vietas nebūs, bet mākslinieks sola, ka koks noteikti augs un zaru kļūs arvien vairāk”.

Līvija Jankovska pasniedza Domes Pateicības rakstu Beļavsku ģimenei un vēlēja stipru mīlestību. Viņa nolasīja Domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas apsveikumu jaunlaulātajiem, kurā uzsvērts, ka Daugavpils attīstībai ir  ļoti svarīgi, lai pilsētā būtu daudz jauniešu,  bērnu un jaunu ģimeņu, kas ir Daugavpils nākotne. Tāpēc ir patiess prieks sveikt jauno ģimeni šajos skaistajos svētkos-  kāzu dienā!

Pateicības rakstu Līvija Jankovska pasniedza Kokinu ģimenei, kuri svin savu kāzu Zelta jubileju. Jankovskas kundze uzsvēra, ka jābūt ļoti stiprai mīlestībai, cieņai un lielai mākai, lai nosargātu savu ģimeni un šodien svinētu Zelta kāzas.

Pēc Līvijas Jankovskas vēlējuma, lai nerūs atslēgas un mīlestība, abi pāri iekāra Mīlestības koka zaros atslēgas, kā simbolu stiprai un nerūsējošai mīlestībai.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja, ka ideja par šādu mīlestības simbolu bija jau sen un izteica prieku, ka tā realizējusies. Mīlestības kokā jau ir iekārtas tās atslēgas, kas noņemtas no Lauceses tilta margām. Soldatjonokas kundze cer, ka šī tradīcija- kārt kokā atslēgas iedzīvosies un Centrālajā parkā būs vēl viena interesanta vieta.

Kāzu viesi, kurus aptaujājām, visi bija vienisprātis- ideja ļoti laba un tā noteikti iepatiksies un jaunlaulātie savas mīlestības stipruma apliecinājumus atstās uz šī koka un Mīlestības koks būs talismans jaunajām ģimenēm.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ