Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-09-2012

Sācies otrais Starptautiskais investīciju forums


20.-  21. septembrī Daugavpilī norisinās Starptautiskais investīciju forums, kas šogad ir izaudzis līdz visa Latgales reģiona mērogam. Foruma devīze „Latgale- Eiropas Savienības Austrumu vārti”. Forumu atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Viņa novēlēja daudz jaunas informācijas un jaunus sadarbības partnerus, idejas un pārsteigumus Daugavpilī.

Žannas Kulakovas uzruna foruma atklāšanā.

Foruma dalībniekus sveica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Viņš uzsvēra, ka forums ir vēl viens apliecinājums tam, ka Latgales reģionam ir potenciāls un iespējas attīstībai. Zīmīgi, ka forums notiek septembrī, kad zemē tiek sēti rudzi, kas uzdīgst pavasarī. Viņš cer, ka arī šī foruma laikā radušās idejas dos rezultātus. Ministrs uzskata, ka ministrijas uzdevums ir atbalstīt uzņēmējdarbības vidi un kā piemēru minēja Daugavpils Ziemeļu industriālo zonu, kur plānots modernizēt infrastruktūru.

Klātesošos uzrunāja Latgales plānošanas reģiona priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Tieši Latgales plānošanas reģions ir galvenais partneris Daugavpils Domei foruma rīkošanā.  Gunārs Upenieks izteica prieku par Daugavpili un tās aktivitātēm. Viņš uzskata, ka uzņēmējdarbības attīstībai vajadzīgs atbalsts no valsts, tāpēc cer uz pašvaldību un valdības ciešu sadarbību.

Foruma dalībniekus uzrunāja Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis.

Barševska kungs atzina, ka Daugavpils un Latgale ir iespēju vieta un šīs iespējas pašiem ir jāprot izmantot un attīstīt. Jārunā par pozitīvām lietām nevis jāgaužas par problēmām. Viņš īpaši uzsvēra reģiona izglītības un zinātnes lielo potenciālu, ko noteikti jāizmanto. Šodien Barševska kungam šodien  ir dzimšanas diena, tāpēc, izmantojot izdevību, pēc uzrunas DU rektoru Arvīdu Barševski dzimšanas dienā apsveica Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Foruma dalībniekus sveica arī diplomāti- Polijas vēstnieks Jerži Mareks Novakovskis, Baltkrievijas vēstnieks Aleksandrs Gerasimenko, Spānijas vēstniece Konsuelo Femenia.

Forumu uzrunāja arī Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieka konverģences, konkurētspējas un pārrobežu programmu lietās padomnieks Jozefs Štāls.

Pēc svinīgajām uzrunām sevi prezentēja Daugavpils pilsēta. Prezentāciju demonstrēja Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska un Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Forums turpinās ar diskusijām, prezentācijām, bet pēcpusdienā notiks darbs grupās.

Foruma programma

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korska.




Atpakaļ