Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-06-2012

Par dokumentālo īsfilmu no cikla “Mūsu pilsētas cilvēki” kopsavilkuma demonstrēšanu


2011. gada beigās sabiedriskā organizācija “Sapiens” (Daugavpils) uzstājās ar iniciatīvu īstenot vēsturiskās, kultūras un sociālās virzības unikālo projektu un izveidot dokumentālo ciklu par pilsētas iedzīvotājiem, kurš sastāv no 15 īsfilmu sižetiem.

 

Daugavpils pilsētas dome un kompānija LMT atbalstīja šo ideju, piešķīra līdzekļus šī projekta finansējumam. Projekts tika veiksmīgi īstenots un pabeigts 2012. gada 1. jūnijā.

 

Sabiedriskajai organizācijai “Sapiens”  ir gods uzaicināt Jūs uz izveidoto okumentālo īsfilmu no cikla “Mūsu pilsētas cilvēki” kopsavilkuma demonstrēšanu, kura notiks š.g. 7. jūnijā plkst. 18:00 kinoteātrī “Renesanse”

 

Projekta ietvaros tika izveidotas 15 kinofilmas 20 minūšu garūmā. Kinocikla galvenais režisors ir Vladimirs Vatmahters. Tā kā kopējais cikla ilgums sastāda 5 stundas, pastāv objektīva iespēja parādīt tikai filmēto filmu saīsinātās versijas.

 

Pasākuma ieeja – bezmaksas. Aicināti visi, kuri vēlas.  

 

Projekta ietvaros arī tiks rīkota pilsētas skolēnu zīmējumu un radošo darbu izstāde, kuros stāstīts par savas ģimenes vēsturi, par saviem vecvecākiem, kuri jau miruši vai vēl dzīvi.

 

Projektu “”Mūsu pilsētas cilvēki” kinocikla izveidošana” īstenoja sabiedriskā organizācija “Sapiens ar kommpānijas LMT finansiālo atbalstu.

Informatīvais atbalsts: “Nasha Gazeta” («Наша Газета»), portāls “Nash Daugavpils” («Наш Даугавпилс») (www.nasha.lv), Radio SWH+ 107.2 FM Daugavpils.

 

Par projektu

Projekta “Mūsu pilsētas cilvēki” ietvaros tika izveidota 15 dokumentālo īsfilmu sērija par Daugavpils iedzīvotājiem. Kinofilmu varoņi ir daugavpilieši gados, kuri ir daudz ko pārdzīvojuši, redzējuši savā mūžā. Un tagad kopā ar viņiem aiziet vesels gadsimts, vesels pilsētas un valsts vēstures posms. Kinofilmu varoņi ir paši vienkāršākie pilsētas iedzīvotāji, taču tieši tajā ietverta katra no viņiem savdabība.

Šī projekta īstenošanas mērķis ir dzīvas pilsētas vēstures saglabāšana blakus dzīvojušo cilvēku personās mūsu pēctečiem; paaudžu saistību un pēctecības nodrošināšana; patriotisma audzināšana bērnos un pusaudžos, mīlestības pret dzimto pilsētu, pret savas ģimenes vēsturi; sabiedrības uzmanības pievēršana veco ļaužu stāvoklim, viņu vajadzībām, labdarības sludināšana, veco mazspējīgo cilvēku palīdzības veicināšana.

Projekta pamatuzdevums – tas ir stāsts par mūsu laikabiedriem, caur kuru dzīvi pamanām gadsimtu, kuru talants nav apstrīdams, bet viņu aizrautība un citība var iedvesmot un kļūt par paraugu.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Marija Andrejeva, biedrība “Sapiens”

e-pasts: assistent@guron.lv, t. +371 654 24405




Atpakaļ