Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-05-2012

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs atvērts arī brīvdienās


Neskatoties uz vairākiem ielu un ēku renovācijas darbiem, kas norisinās pašlaik Daugavpils cietoksnī, tas ir viens no pievilcīgākajiem tūrisma objektiem un tūristu skaits joprojām ir liels.

Tā 2012. gada pirmo četru mēnešu laikā tika apkalpoti 404 tūristi, bet tikai maijā – jau 370: viņiem tika sniegta informācija par cietokšņa vēsturi, īstenojamajiem projektiem, nākotnes attīstības vīziju, kā arī izplatīti tūrisma materiāli un rādīta pirmā atjaunotā ēka cietoksnī – bijusī Ūdens pacelšanas ēka (ūdenstornis), kurā izvietots Kultūras un informācijas centrs. Tiek izstrādāti jauni interesanti pastaigu maršruti un apskates vietas. Centrā var iegādāties jaukus vietējo amatnieku rādītos suvenīrus.

Ņemot vērā tūristu interesi par cietoksni arī brīvdienās, lai būtu iespēja apskatīt ūdenstorni un saņemt informāciju, no maija vidum līdz septembra vidum Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs strādā arī brīvdienās (sestdienās un svētdienās) no plkst. 10:00 līdz 16:00, izņemot valsts svētku dienas. Informāciju var saņemt latviešu, latgaļu, krievu, angļu un vācu valodās. Gadījumā, ja tiek plānotas organizētas ekskursijas ar lielu dalībnieku skaitu, lūdzam savlaicīgi par to brīdināt centra darbiniekus. Ekskursijas pa cietoksni var pasūtīt Daugavpils novada Tūrisma informācijas centrā (tālr.: 654 22818).

 

Papildus informācija:

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs

Nikolaja iela 5, Daugavpils cietoksnis, Daugavpils, LV-5401

Tālr.: 654 24043. Fakss: 654 24042

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv

Twitter: @Daugavpils_fort




Atpakaļ