Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-04-2012

Saeimas komisija neatrada pārkāpumus pašvaldības iepirkumu konkursos


25. aprīlī notika Saeimas Pieprasījumu komisijas sēde, kurā skatīja Saeimas deputāta Riharda Eigima ierosināto jautājumu Par iepirkumu konkursiem Daugavpils pašvaldībā. Uz sēdi bija aicināta Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura uz sēdi ieradās kopā ar padomnieci Dzintru Nikolajenko.

Sēdē piedalījās arī Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile. Skatīja jautājumus par diviem konkursiem- tranzītielas A-13 rekonstrukcija un Tramvaju uzņēmuma modernizācija.

Daugavpils Domes vadība, Saeimas komisijas locekļu klātbūtnē, detalizēti atbildēja uz visiem Eigima uzdotajiem jautājumiem. Savu slēdzienu izteica arī Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja. Dace Gaile uzsvēra, ka tranzītielas A-13 projekta abos konkursos nebija pārkāpumu, bet kas attiecas uz tikai vienu pretendentu konkursā, tad tas nav biroja kompetencē. Bez tam, pirmais konkurss notika laikā, kad pilsētu vadīja Jānis Lāčplēsis.

Kas attiecas uz Tramvaju uzņēmuma modernizāciju, Gailes kundze atzina, ka pašvaldība izdarīja visu, lai nepielaistu konkursā šaubīgus pretendentus, bet par pašu konkursu izteica viedokli, ka nav šaubu par tā likumību.

Sēdes iznākums- secinājums, ka konkursi Daugavpils pašvaldībā notikuši likumīgi.

Pēc sēdes Žanna Kulakova paskaidroja, ka uz Saeimas komisijas sēdi devusies mierīgi, esot pārliecināta, ka pašvaldībā nekādu pārkāpumu nav. Tā bija arī iespēja apliecināt Saeimā to, ka Daugavpils Domes koalīcija ir stabila, ko parāda arī 2011. gada pašvaldības darba rezultāti: veiksmīga budžeta izpilde, jaunu projekta realizācija, uzņēmējdarbības rādītāji pilsētā.

Kulakovas kundze izteica nožēlu par to, ka Saeimas deputāta Eigima saceltā ažiotāža nedara godu pilsētai, tā nerīkojas neviens no Daugavpils deputātiem.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils Dome turpina iesākto darbu, realizē projektus, modernizē pilsētas infrastruktūru, strādā pilsētas un daugavpiliešu labā.

Žanna Kulakova izsaka pateicību Saeimas Pieprasījumu komisijai, tās priekšsēdētājam Ražuka kungam par objektīvo pieeju jautājumu izskatīšanā un pozitīvo Daugavpils pašvaldības darba novērtējumu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ