Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-02-2012

Dome ir saņēmusi eksperta slēdzienu par Vienības ielas rekonstrukcijas 3. kārtu


Pēc sabiedriskās apspriešanas procedūras noslēgšanās par Vienības ielas rekonstrukcijas trešo kārtu, no Cietokšņa līdz Parādes ielai,  pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumu Nr. 331 19.1 p. , apkopojot sabiedriskās apspriešanas rezultātus, izpētot iedzīvotāju piedāvājumus, Daugavpils Dome griezās pie speciālistiem ar lūgumu dot neatkarīgu slēdzienu šajā jautājumā.

3. februārī Daugavpils Dome slēdzienu saņēma. To veica Daugavpils Universitātes mācību programmas “Vides zinības” direktors, ģeoloģijas doktors Juris Soms.

. Slēdzienā sīki izanalizēti visi trīs rekonstrukcijas varianti, ko pašvaldība piedāvāja iedzīvotājiem uz sabiedrisko apspriešanu. Saņemts izvērtējums par ietekmi uz ekoloģiju. Kritēriji bija:

  1. vizuāli estētiskais pilsētas vides uzlabojums
  2. ekoloģiskās barjeras izveide
  3. koku nomaiņa, kas potenciāli var apdraudēt iedzīvotāju drošību
  4. nepieciešamība izveidot autotransporta stāvvietas pilsētas teritorijā

Veicot neatkarīgu vispusīgu izpēti  ģeoloģijas doktors Juris Soms secināja, ka visatbilstošākais visiem kritērijiem ir trešais Vienības ielas 3. kārtas rekonstrukcijas variants, posmā no Cietokšņa ielas līdz Parādes ielai. Tas paredz gan zaļās zonas saglabāšanu, gan autostāvvietu 42 mašīnām. Atgādinām, ka tieši šo variantu arī izvēlējās pilsētnieki sabiedriskās apspriešanas laikā.( no 769 anketām par 3. variantu bija 553 atsauksmes).

 

J. Soma slēdziens

 

Cienot pilsētas iedzīvotāju tiesības aizstāvēt savas intereses tiesā, Dome uzskata par svarīgu paziņot, ka vēlme apstrīdēt Daugavpils Domes deputātu lēmumu par Vienības ielas rekonstrukcijas 3. kārtu, var novest pie darbu izpildes termiņu nobīdes ES finansētajā projektā, kura ietvaros arī notiek Vienības ielas rekonstrukcijas 3. kārta no Cietokšņa līdz Parādes ielai.

Tā būs līgumsaistību nepildīšana, kas var novest pie tā, ka pilsēta zaudēs naudu Daugavpils infrastruktūras modernizācijai. Tādā gadījumā pašvaldībai būs tiesības griezties tiesā ar prasību par nesaņemto līdzekļu piedziņu no būvniecības darbu iekavēšanas iniciatoriem.

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa, 65404374




Atpakaļ