Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-01-2012

Daugavpils Domē strādā Tūrisma konferences rīkošanas darba grupa


30. janvārī Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska pulcēja kopā darba grupu, kuras uzdevums ir strādāt pie Tūrisma konferences rīkošanas.

Darba grupā ir kultūras, sporta, izglītības iestāžu pārstāvji, tūrisma jomas speciālisti, domes darbinieki. Uzsākot tikšanos Līvija Jankovska informēja par to, ka Dome ir pieņēmusi lēmumu rīkot pirmo Tūrisma konferenci un pastāstīja par mērķiem, rīkojot šo konferenci, uzdevumiem un iestrādēm.

“ Mums ir divi mērķi – popularizēt pilsētu, tūrisma produktus un piesaistīt tūrisma firmas, lai Daugavpils atspoguļotos tūrisma maršrutos. Protam, mēs pastiprināti reklamēsim cietoksni un Rotko centru, jo tie ir mūsu galvenie tūrisma objekti. Ja 2013. gadā atklājam Rotko centru, tad jau tagad par to jāsāk skaļi runāt. Konferences mērķis ir parādīt to, kas pilsētā ir : kultūras iestādes, tūrisma maršruti, vēsturiskie objekti un pasākumi, jo tūrismu ir jāskata kompleksi, tūristam ir svarīgi ne tikai apskatīt, piemēram, cietoksni, bet aiziet uz izrādi, apmeklēt izstādes vai citus kultūras, sporta pasākumus, svarīga ir iespēja izklaidēties vakarā”, uzsvēra Jankovskas kundze.

Darba grupas sēdē tika runāts par konferences programmu, kas sadalīta  divās dienās- pirmā būs vairāk teorētiskā, bet otrā praktiskā, kad konferences dalībnieki apmeklēs dažādus objektus. Pilsētas kultūras un sporta iestāžu vadītāji tikai aicināti rūpīgi pārdomāt scenāriju viesu uzņemšanai, lai tas paliktu atmiņā. Tika runāts par bonusu sistēmas ieviešanu objektu apmeklējumiem, un citiem ar tūrisma veicināšanu saistītiem jautājumiem.

Pirmā Tūrisma konference Daugavpilī notiks 23.-24. februārī. Šajā laikā pilsētā notiks arī masku tradīciju festivāls, kuru vērot aicinās arī konferences dalībniekus. Līvija Jankovska skaidroja, ka konferenci šajā laikā rīko apzināti, lai viesiem parādītu arī pilsētas kultūras pasākumu iespējas.

 Plānots, ka konferencē piedalīsies aptuveni 150 dalībnieki no Latvijas un citām valstīm, Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ