Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-09-2018

Latgales reģiona jauniešus aicina pieteikties militāri patriotiskai spēlei „ Latgales sargi”


Latgales reģiona jaunieši arī šogad tiek aicināti pieteikties dalībai militāri patriotiskajā spēlē „Latgales sargi”, kas notiks šī gada 4.oktobrī Daugavpils cietoksnī.

 

Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem un jāatsūta pieteikuma anketa, ko var atrast mājas lapā www.jaunatne.daugavpils.lv, atbildot uz jautājumiem par Latvijas Brīvības cīņām, kā arī aprakstot savu motivāciju piedalīties spēlē. Pasākuma organizatori izvērtēs atsūtītās pieteikuma anketas un uz spēli Daugavpilī izvirzīs 20 zinošākās un motivētākās komandas, kas klātienē varēs piedalīties spēlē un misijas skrējienā „Atbrīvo Daugavpili!”.

 

Pirmās vietas ieguvēji balvā saņems TALLINK jūras ceļojumu uz Stokholmu.

 

Spēle simulēs Latvijas Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei. Spēle sastāvēs no diviem posmiem – vispirms notiks apmācības sešās darbnīcās (pirmās palīdzības sniegšana āra dzīves apstākļos, pārvietošanās pēc kartes un kompasa, komandu došana un izpilde, Latvijas Brīvības cīņu vēsture, slēptā pārvietošanās, ekipējuma komplektēšanas principi un sagatavošana līdzņemšanai, lauka un stacionārā šaušana, tuvcīņas pamatprincipi, sakaru pamatprincipi (Morzes ābece un Fonētiskais alfabēts), līderības un izdzīvošanas pamatprincipi) un dienas otrajā dāļā - misijas skrējiens „Atbrīvo Daugavpili!”, kurā jaunieši varēs pielietot dienas pirmajā daļā iegūtās zināšanas un prasmes. Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists un ielu vingrošanas kustības līderis Kaspars Zlidnis.

Spēles „Latgales sargi” mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot  jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem un interesantiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība,  darbošanās komandā, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

 

Spēle jauniešiem ir bez maksas. Pasākumu organizē Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar  SIA Gimnasium.

Spēli atbalsta: LR Aizsardzības ministrijas Nacionālie bruņotie spēki, Tallink, NRJ PRINTING, Flora Maiznīca, Ezerkauliņi.

ANKETA VECĀKIEM

Spēles dienas kārtība 

Nolikums spēlei “Latgales sargi”

Piesakies spēlei: Latgales sargi







Atpakaļ