Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-07-2018

Daugavpils bērnudārzos tiek uzstādīts jauns rotaļu laukumu aprīkojums (VIDEO)


Šogad Daugavpils pašvaldība uzsāka mācību iestāžu infrastruktūras uzlabošanas programmu. Tās ietvaros tiek atjaunots aprīkojums bērnudārzu rotaļu laukumos. Bērnudārzi pārsvarā ir būvēti pirms ilgāka laika, un rotaļu laukumos esošais aprīkojums ir novecojis ne vien fiziski, bet arī morāli, un dažreiz ir bērniem nedrošs.

Šim mērķim budžetā ieplānotos 300 tūkstošu eiro koleģiāli tika nolemts sadalīt starp 1., 3., 5., 7., 9., 11., 14., 18., 23. un 27. pirmsskolas izglītības iestādi. Starp atlases kritērijiem bija ne tikai rotaļu laukumu tehniskais stāvoklis, bet arī bērnudārzu ģeogrāfija un to specifika. Jaunā aprīkojuma uzstādīšana jau ir uzsākta 5. un 9. bērnudārzā.

Katra bērnudārza administrācija patstāvīgi izvēlējās, kādu aprīkojumu un kur uzstādīt. Galvenais izvēles kritērijs – drošība un orientācija uz iztēles, radošās domāšanas un fizisko iemaņu attīstību. Bez tam tā uzstādīšanai nav jāpieprasa tehniskā projekta iepriekšēja izstrāde. Katram bērnudārzam ir noteikts arī finansiālais ierobežojums – 3150 eiro, sareizinot ar grupu skaitu iestādē.

Sižetu sagatavoja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ