Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-07-2018

Daugavpils mērs iepazinās ar uzņēmuma „BALTIC AGRO” darbu (VIDEO)


Viena no Daugavpils pilsētas domes prioritātēm ir rūpes par ražošanas infrastruktūru. Viena no rūpnieciskajām zonām, kas piedzīvo attīstību, ir Križi, kur pašvaldība sniedz atbalstu uzņēmējiem ne tikai attīstot komunikācijas, bet arī ved pārrunas ar dzelzceļu par ātras un lētas satiksmes nodrošināšanu. To zinot, pilsētas teritorijai piegulošajā Naujenes pagasta teritorijā strādājošie uzņēmēji arī vēršas pilsētas domē, lai saņemtu atbalstu. Lūk, piemērs – bijušais „Daugavpils dzirnavnieks”, kura ražošanas jaudas tagad ir uzņēmuma „BALTIC AGRO” rīcībā. Uzņēmuma vadība uzaicināja Daugavpils mēru apmeklēt elevatoru, lai iepazīstinātu ar darba plāniem. Šī ir pirmā šī uzņēmēja darba sezona šeit, un uzņēmumam ir lieli plāni par investīcijām ražošanā. Katru gadu uzņēmuma Daugavpils nodaļa investēs aptuveni 200-300 tūkstošus eiro.

Uzņēmumā šobrīd strādā 21 darbinieks. Sākoties graudu pieņemšanas sezonai, darbā tiks pieņemti vēl četri cilvēki. Pārsvarā tie ir pilsētas iedzīvotāji, kuras interesēs ir radīt jaunas darbavietas.

Savukārt, uzņēmēju interesēs ir kvalitatīvas infrastruktūras izveidošana un dzelzceļa satiksmes attīstība, ar ko pilsēta jau palīdz uzņēmējiem, kas atrodas tās teritorijā. Uzņēmumam „BALTIC AGRO” tieši dzelzceļš ir ideālais variants savas produkcijas transportēšanai uz ostu, jo autotransportētāju tarifi ir ievērojami augstāki. Par to, kā palīdzēt uzņēmumam, tiks lemts trīspusējas tikšanās laikā, kas notiks Daugavpils pašvaldībā. Tajā piedalīsies ne vien uzņēmēji un pilsētas vadība, bet arī Daugavpils novada vadības pārstāvji, jo uzņēmējdarbības atbalsts ir kopējs mērķis.

Sižetu sagatavoja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ