Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-06-2018

Peldēties atļauts visur, izņemot Porohovku (VIDEO)


Peldsezona rit pilnā sparā. Visās 12 Daugavpils peldvietās notiek ūdens kvalitātes monitorings, ko veic  zinātniski pētnieciskais institūts „BIOR”. Pēdējo analīžu rezultāti uzrādīja neapmierinošus mikrobioloģiskos rādītājus ūdenstilpē „Porohovka”, kur ir pārsniegtas zarnu nūjiņu pieļaujamās normas.

Situāciju pasliktināja arī karstais laiks, kurā zarnu nūjiņu vairošanās notiek daudz ātrāk, un zemais ūdens līmenis. Speciālisti cer, ka līdz jūlija vidum situācija Porohovkā uzlabosies.

Citās pilsētas ūdenstilpēs var peldēties, nebaidoties par savu veselību, tomēr arī šeit ir jāievēro drošības pasākumi. Glābēji strādā trīs peldvietās: Stropu ezera centrālajā pludmalē, pludmalē „Stropu vilnis” un uz Daugavas. Viņu darba laiks vasaras laikā ir no plkst. 9.00 līdz 21.00. Šajā laikā tiek  vērota akvatorija, novērsti mēģinājumi aizpeldēt aiz bojām, kā arī sniegta palīdzība slīkstošajiem. Glābēji lūdz atpūtniekus ievērot visiem zināmos noteikumus par uzvedību uz ūdens, galvenie no kuriem – nedoties ūdenī alkohola reibumā un uzmanīt bērnus.

Pieaugušajiem ir nepārtraukti jāuzmana ūdenī esošie bērni. Šī vienkāršā noteikuma neievērošana var izraisīt lielu nelaimi. Neaizmirstiet par to.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ