Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-06-2018

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji sākuši paplašināt autostāvvietas pagalmos (VIDEO)


Pilsētniekiem – daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem ir labi pazīstama situācija, kad savas mājas pagalmā gan mašīnu nav kur nolikt, gan pāriet nav iespējams, jo pagalms ir svešu automobiļu pārpildīts.


Pēdējā laikā ir novērojama pozitīva tendence, kas saistīta ar autostāvvietu ierīkošanu pilsētas daudzdzīvokļu māju pagalmos. DzKSU saņem centra, Jaunbūves iedzīvotāju iesniegumus.  Šī procesa virzīšanos, protams, veicina pilsētas Domes līdzfinansējums.
Bez projekta dokumentācijas 100% finansējuma, pašvaldība apmaksā 70% būvniecības darbu ar nosacījumu, ka to summa nepārsniegs 10 tūkstošus eiro. Tiesiskais pamats – Daugavpils pilsētas domes Saistošie noteikumi Nr.10, kura labojumi sāka darboties no šī gada sākuma. Lēmums par autostāvvietas ierīkošanu ir pašu mājas iemītnieku rokās.
Nupat sakārtota stāvvieta Vienības ielā 38. Ir ērti piebraukt un atstāt savu auto, atstājot zem stikla atļauju un būt mierīgam, ka negaidītu ciemiņu, t.i., svešu automašīnu, šeit nebūs.
Visu interesējošo informāciju par autostāvvietu ierīkošanu savā pagalmā iedzīvotāji var saņemt Dzīvokļu komunālās saimniecības pārvaldē, kura atrodas Liepājas ielā 21.
Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ