Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-04-2018

,,Saules” skolas jaunā korpusa būvniecības darbi noris pēc plāna (VIDEO)


,,Saules” skolas jaunā korpusa būvniecības darbi rit pilnā sparā. Būvniecības laukumā, kur nesen stāvēja visus biedējošās pamestās mājas, aktīvi rosās celtnieki. Sezona ir tikko sākusies, bet šeit jau tiek pabeigts jaunās ēkas nultais cikls. Siltā ziema un pašvaldības atbalsts sekmēja tādu operativitāti būvniecības darbu procesā.


Jaunais korpuss ir ļoti nepieciešams mācību iestādei. Kompetenču Centra statuss uzliek skolai papildus atbildību un funkcijas. Lai tam atbilstu, ir nepieciešams pastāvīgi attīstīties un pilnveidoties. Turpmākajos plānos ir ēkas Muzeja ielā renovācija, kur pašlaik darbojas bērnu mākslas skola. Ir doma pārvērst to par viesnīcu skolēniem, kuri dzīvo ārpus pilsētas. Kārtējo darbu gaita tiek stingri kontrolēta, ik nedēļu notiek plānošanas sanāksmes, kurās piedalās visas būvniecības procesa puses. Šeit tiek risināti darba jautājumi, kuru katrā būvniecības laukumā ir daudz. Visu normu un projekta uzdevuma pildīšanu pastāvīgi kontrolē būvuzraugs. Pēc speciālistu viedokļa, objekts nav vienkāršs: blakus pa dambi stiepjas automaģistrāle ar intensīvu kustību.
Nākošnedēļ sāksies virszemes konstrukcijas izveides darbi. Mācību iestādes vadība ir apmierināta ar būvniecības darbu gaitu un cer, ka viss iekļausies ieplānotajā grafikā bez kavēšanās. Objektu nodot plānots jau 2019. gadā, un tas nozīmē, ka jau pēc gada pilsēta savā vēsturiskajā centrā iegūs jaunu mūsdienīgu arhitektūras kompleksu, bet ,,Saules” skola – jaunas izaugsmes, attīstības un jaunu radošu ideju realizācijas iespējas.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ