Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-01-2018

Daugavpils reģionālajā slimnīcā jau 15 gadus veiksmīgi nodarbojas ar endoprotezēšanu (VIDEO)


Daugavpils reģionālās slimnīcas traumatoloģijas un ortopēdijas nodaļa ir labi zināma visiem. Šeit strādā augsti kvalificēti ārsti un medmāsas, kuru zināšanas un prasmes neatpaliek no Rīgas speciālistu līmeņa. Arī pasaules mērogā viņu darbu var nosaukt par iespaidīgu. Tikai viens fakts: Daugavpilī jau 15 gadus nodarbojas ar endoprotezēšanu. Tautas valodā sakot – maina nokalpojušās locītavas pret jaunām – mākslīgajām.

Atkarībā no rādījumiem, locītavu maina vai nu pilnīgi, vai daļēji. Daugavpilī viss sākās no operācijām, kuru laikā tika mainītas gūžas locītavas, pakāpeniski tika apgūta ceļgala locītavas endoprotezēšana.

Pacientiem ar gūžas locītavas lūzumiem endoprotezēšana kļuva par vienīgo glābiņu. Tas ļāva paātrināt šādu pacientu rehabilitāciju un uzlabot viņu pēcoperācijas ikdienas dzīves kvalitāti. Ja runāt par materiālu kvalitāti, tad mūsu ārsti ir uzticīgi vācu izstrādājumiem, kuri paredzēti endoprotezēšanai.

Un vēl. Mūsu traumatologu un ortopēdu augstās profesionalitātes rādītājs ir jauno ārstu – rezidentu vēlēšanās mācīties šeit, Daugavpilī. Pēteris Ļolāns, 5. pēdējā kursa rezidents izvēlējās traumatoloģiju tās unikālās prāta un roku darba apvienojuma dēļ.

Un šeit – Traumatoloģijas un ortopēdijas nodaļā ir ko mācīties, jo tikai locītavu nomaiņu operāciju veikts vairāk nekā 800. Pieprasījums pēc šāda veida operācijām ir ļoti augsts. Plānotās operācijas ir bez maksas, bet rindā jāgaida 2 – 3 gadi.  Ir vēl divas rindas. Vienā gadījumā pacients apmaksā 50% no operācijas izmaksas. Šajā gadījumā gaidīšanas laiks ir 6 – 7 mēneši. Ja sirdzējs gatavs pilnīgi apmaksāt ķirurģisko iejaukšanos, būs jāgaida 2 – 3 mēneši.

Parasti rindas izvēle notiek pēc konsultācijas ar ārstējošo dakteri. Tiek ņemtas vērā gan pacienta finansiālās iespējas, gan arī viņa locītavu stāvokļa prognoze. Piezīmēsim, ka endoprotezēšanas operāciju cenas Daugavpilī ir krietni zemākas nekā Rīgā.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ