Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-11-2017

3. decembris - Starptautiskā diena cilvēkiem ar invaliditāti


3. decembrī tiek atzīmēta Starptautiskā diena cilvēkiem ar invaliditāti. Pēc tradīcijas, tā ir diena, kad sabiedrība kārtējo reizi var izteikt savu cieņas pilno attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti, parūpēties par viņiem , dot viņiem iespēju justies kā pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde “Sociālais dienests”  kopīgi ar sadarbības partneriem, Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils nodaļu un pilsētas kultūras iestādēm, sagatavojusi cilvēkiem ar invaliditāti virkni pasākumu.

Pēc izveidojušās tradīcijas, 3. decembrī Starptautiskajā dienā cilvēkiem ar invaliditāti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja un Latgales zoodārza ekspozīcijas personas ar invaliditāti (uzrādot apliecību) varēs apskatīt bez maksas.

Diemžēl, līdz muzeja renovācijai ekspozīcijas apskate personām ar kustību traucējumiem nav pieejama. Aicinām apmeklēt Daugavpils Māla mākslas centru (18.Novembra ielā 8). Muzeja darba laiks 3.decembrī – no plkst.10.00 līdz plkst.16.00, Māla mākslas centra darba laiks - plkst.12.00 - 16.00.

Kā atzīmēja Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš, mūsu zooloģiskais dārzs ir viens no retajiem pasaulē, kurā ekspozīcijās ir dzīvnieki – invalīdi. Tos  izkala  zoodārza darbinieki, un tagad dzīvnieki priecē apmeklētājus, rādot  izturības un optimisma piemēru.

Latgales centrālā bibliotēka atgādina, ka tās pakalpojumi personām ar invaliditāti vienmēr ir bijuši un būs bezmaksas . LCB  ielūdz  lasītājus ar īpašām vajadzībām, bibliotēkas telpas ir pilnīgi pielāgotas personām ar invaliditāti

Marka Rotko Mākslas centrs informē, ka bezmaksas ieejas biļete Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apmeklējumam pienākas 1. un 2. grupas invalīdiem, un 1. grupas invalīdu vai bērnu invalīdu pavadošai personai.

1. decembrī, Starptautiskās dienas cilvēkiem ar invaliditāti priekšvakarā , Daugavpils Invalīdu biedrībā Vienības ielā 4 ar apsveikumiem un dāvanām atnāks Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļas pārstāvji. Kā informēja LSK Daugavpils komitejas vadītāja Helēna Soldatjonoka, šogad Sarkanais Krusts visas Ziemassvētku labdarības akcijas velta cilvēkiem ar invaliditāti, jo īpaši bērniem ar invaliditāti.   

Sociālais dienests un Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļa  sveic cilvēkus ar invaliditāti Starptautiskajā  dienā cilvēkiem ar invaliditāti un aicina pavadīt to piesātināti un interesanti !

Kultūras iestāžu, kurus 3.decembrī,  uzrādot apliecību,  personas ar invaliditāti varēs apmeklēt bez maksas darba laiks :

  • Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs ( Rīgas ielā 8) , no  plkst. 10.00 līdz 18.00
  • Latgales zoodārzs (Vienības ielā 27) no  plkst. 10.00 līdz 18.00.
  • Marka Rotko Mākslas centrs ( Mihaila ielā 3) no plkst. 11.00-17.00 personām ar  1. un 2. grupas invaliditāti

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists Marina Gorkina.




Atpakaļ