Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-07-2017

Tikšanās ar „Daugavpils satiksme” darbiniekiem: galvenā problēma ir dialoga un savstarpējās sapratnes trūkums (VIDEO)


27. jūlijā uzņēmumā „Daugavpils satiksme” notika uz laiku iecelto valdes locekļu tikšanās ar uzņēmuma darbiniekiem un arodbiedrību. Tikšanās tika rīkota pēc tam, kad 25. jūlijā akcionāru sapulcē no ieņemamajiem amatiem pēc pašu vēlēšanās tika atbrīvoti iepriekšējie valdes locekļi un iecelti divi jauni – Dmitrijs Rodionovs un Romāns Savickis. Iepazīstinot ar jauno vadību, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš norādīja, ka atklātas un godīgas sarunas mērķis ir izprast kolektīva vajadzības, sīkāk uzzināt par aktuālajām problēmām un kopā rast tām risinājumu. Viņš arī iezīmēja galvenos virzienus pašvaldības uzņēmuma darba uzlabošanai.

Viens no apspriestākajiem tematiem bija uzņēmuma infrastruktūras un darbinieku darba apstākļu uzlabošana. Darbinieki sūdzējās par to, ka dažreiz sadzīves tehnika un pat krēsli viņiem ir jāiegādājas par saviem līdzekļiem. Tehnisku iemeslu dēļ jau sen nedarbojas tramvaju mazgātava, tāpēc jebkuros laika apstākļos vagoni tiek mazgāti ar rokām, nēsājot smagus spaiņus. Dažos cehos un angāros tek jumts. Agrāk jaunu darba apģērbu izsniedza reizi gadā, tagad – reizi pusotra gada laikā. Atslēdznieki un metinātāji stāsta, ka bija gadījumi, kad viņiem tika izsniegta neatbilstoša izmēra padomju parauga karavīru forma. Darbiniekus uztrauc arī zemās algas.  Lai izpildītu noteikto stundu normu, tramvaju vadītāji, ir spiesti strādāt 5 dienas ar vienu brīvdienu, kas rada pārslodzi. Kopumā uzņēmumā strādā 557 cilvēki, vidējā mēnešalga – 572 eiro bruto, 200 darbinieku atalgojums ir tuvu minimālās algas līmenim. Darbinieki arī norādīja, ka papildus slodzi vadītājiem un transportam rada pensionāri un skolēni, kas pilsētas sabiedriskajā transportā brauc bezmaksas. 

Uzņēmumam ir ļoti nepieciešami arī jauni autobusi. Andrejs Elksniņš norādīja, ka pašvaldība jau izskata to iegādes variantus. Puses nonāca pie vienota viedokļa: daudzas lietas uzņēmuma „Daugavpils satiksme” darbībā ir jāizanalizē, jāmaina un jāpārskata, tai skaitā arodbiedrības darbu, kas, pēc darbinieku domām, pienācīgā līmenī neaizstāv viņu tiesības un intereses. Uz laiku ieceltie uzņēmuma valdes locekļi nonāca pie secinājuma, ka kolektīva galvenā problēma ir konstruktīva dialoga un savstarpējās sapratnes trūkums starp vadību un personālu. Savstarpējās saskarsmes uzlabošanu viņi uzskata par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem.

Ir plānots rīkot tikšanās arī ar cehu un uzņēmuma dienestu kolektīviem. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš uzsvēra, ka šāda veida tikšanās ir jārīko regulāri, neatkarīgi no konkursa rezultātiem un jaunās uzņēmuma vadības apstiprināšanas.




Atpakaļ