Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-07-2017

Andrejs Elksniņš: „Pašvaldībai ir ciešāk jāsadarbojas ar reliģiskajām konfesijām” (VIDEO)


3. jūlijā Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš tikās ar Augstisvētīto Daugavpils un Rēzeknes Bīskapu Aleksandru un Daugavpils apriņķa prāvestu tēvu Dionīsiju. Jaunajam pilsētas administrācijas vadītājam viņi pasniedza ikonu „Ļauno siržu mīkstinātāja” ar labklājības vēlējumiem un baltas rozes kā tīrības un kalpošanas Dievam un cilvēkiem simbolu. Sarunas laikā puses norādīja, ka, neskatoties uz valsts uz baznīcas nošķirtību, tām ir roku rokā jārisina aktuālas morālās un sociālās problēmas.

Viņa Eminence Bīskaps Aleksandrs pastāstīja par Daugavpils Svēto mocekļu Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles fasādes restaurāciju un darbu pie Garīgā centra izveides. Viņš pauda cerību, ka pašvaldība sniegs atbalstu pareizticīgo baznīcas projektiem un uzaicināja Domes vadību piedalīties baznīcas svētkos, kas viņiem ļaus labāk izprast cilvēku vajadzības.

Andrejs Eksniņš savukārt izteica ideju atjaunot konsultatīvo padomi, kam savu atbalstu jau ir pauduši dažādu pilsētas reliģisko konfesiju pārstāvji. Šo ideju atbalstīja arī Bīskaps Aleksandrs.

Daugavpils mērs piedāvāja turpināt veiksmīgo sadarbību Latvijas parlamenta un Rīgas domes līmenī.

 




Atpakaļ