Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-06-2017

Daugavpils aicina uz vēstures rekonstrukcijas klubu festivālu un sporta svētkiem (VIDEO)


Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls ir viena no pilsētas jaunajām kultūras tradīcijām, taču īsā laikā tas ir spējis iekarot popularitāti Daugavpils iedzīvotāju un viesu vidū. Šogad jau trešais festivāls „Dinaburga 1812” norisināsies Daugavpils cietoksnī 15.-16. jūlijā, un tas solās kļūt par visapmeklētāko un skatāmāko, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Centrālā festivāla tēma paliek nemainīga – pie Dinaburgas cietokšņa notikušo kauju rekonstrukcija.

Uz festivālu Daugavpilī ieradīsies klubi no citām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Lielbritānijas. Galvenie pasākumi norisināsies sestdien, 15. jūlijā. Tie sāksies plkst. 10.00 ar cietokšņa karoga pacelšanu uz vaļņa pie Nikolaja vārtiem un turpināsies līdz vēlam vakaram. Svētku programmā ir rekrūšu skola, rekonstrukcijas klubu parāde un paraugdemonstrējumi, meistarklases, vēsturiskās kaujas rekonstrukcija, Natašas Rostovas balle ampīra stilā Cietokšņa dārzā un, protams, koncerti.

Otrā festivāla diena, 16. jūlijs, galvenokārt būs veltīta sportam. Piedalīties un just līdzi sportistiem tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, jauni, enerģiski un aizrautīgi cilvēki. Būs nepieciešama arī brīvprātīgo palīdzība.

Festivāla dienās, 15. un 16. jūlijā, Daugavpils cietoksnī darbosies amatnieku, mājražotāju un krāmu tirdziņš, ielu kafejnīcas un bērnu atrakcijas. Detalizētāka festivāla programma pieejama pilsētas domes mājaslapā www.daugavpils.lv.

 




Atpakaļ