Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-05-2017

Daugavpils cietoksnī notika Latgales deju svētki (VIDEO)


Sestdienas vakarā laukumā pie Marka Rotko mākslas centra valdīja svētku atmosfēra: skanēja mūzika, svētku dalībnieki tautastērpos griezās dejā, uzlādējot skatītājus ar savu neizsīkstošo enerģiju. Daugavpils pirmo reizi uzņēma deju kolektīvus no dažādiem Latgales novadiem, kuri ieradās, lai piedalītos Latgales novada vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvu svētku koncertā „Lielais rits Cietoksnī”. Klātesošos uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis. Viņš norādīja, ka pasākums ir īpaši nozīmīgs, jo norisinās šogad, kad svinam Latgales kongresa simtgadi un gatavojamies Latvijas jubilejai.

Latgales deju svētki pulcēja aptuveni 900 vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvu dalībniekus no Daugavpils un Daugavpils novada, Balviem, Jēkabpils, Ludzas, Preiļiem un Rēzeknes. Organizatoru uzaicinājumam atsaucās arī viesi no Kurzemes – Kuldīgas kultūras centra deju ansamblis „Bandava”. Ar savu meistarību ansamblis priecē skatītājus jau 37 gadus. Kolektīvs ar panākumiem ir uzstājies Vācijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā, Gruzijā un citās valstīs. Ansambļa vadītāja Ramona Irbe atzina, ka Daugavpils cietoksnī viņi sen nav bijuši, tagad tas ir ievērojami mainījies un ir ieguvis labu auru.

Koncerts kļuva par sava veida mēģinājumu programmas Māras zeme tautas dejām, kas ir iekļauta XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku lieluzvedumā. Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki norisināsies 2018. gadā un būs veltīti valsts simtgadei. Latgales deju svētkus Daugavpilī finansiāli atbalstīja pilsētas dome, pašvaldības iestādes un Valsts kultūrkapitāla fonds.




Atpakaļ