Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-10-2016

Pašvaldības policija sniedza atskaiti par darbu Daugavpils senioriem (VIDEO)


26. oktobrī Daugavpils pašvaldības policijā notika pensionāru tikšanās ar ekspertu grupu par drošības jautājumiem pilsētā. Trešā no četrām ieplānotajām sanāksmēm tika rīkota saskaņā ar I Senioru foruma rezolūciju. Atklājot diskusiju, pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminskis uzsvēra, ka pensionāri visaktīvāk cīnās par sabiedrisko kārtību, būdami pieredzes bagāti, viņi izsaka savus priekšlikumus un aizrādījumus, tādējādi palīdzot uzlabot policijas darbinieku darbu. Tikšanās toni noteica viņa teiktie vārdi: „Mēs esam jūsu policija”. Pašvaldības policija  izveidota 1994. gadā un darbojas, pamatojoties uz „Likumu par policiju”. Policijas galvenie uzdevumi ir likumpārkāpumu profilakse un novēršana, sabiedriskās kārtības nodrošināšana pašvaldības teritorijā, pilsētas domes saistošo noteikumu izpildes kontrole. No prezentācijas seniori uzzināja arī par to, kā un kādos virzienos pašvaldības policija ir attīstījusies pēdējo gadu laikā.

Iedzīvotāju drošībai ir nepieciešams stiprināt pašvaldības policiju un paplašināt video novērošanas sistēmu. Pozitīvs piemērs ir pastāvīgas patrulēšanas organizēšana autoostā. Problēmu ar kontrabandas cigarešu tirdzniecību ir izdevies atrisināt.

Policijas kājnieku patruļa pilsētas centrā ir ievērojami uzlabojusi situāciju – likumpārkāpumu ir kļuvis mazāk. Operatīvi aizturēt likumpārkāpējus un nodot tos Valsts policijai, kā arī saukt huligānus pie atbildības ievērojami palīdz video novērošanas sistēma. Pilsētas ielās ir uzstādītas vairāku veidu kameras: stacionārās, tālvadības un kameras, kas fiksē automašīnu numura zīmes. Tiek izmantotas arī pārvietojamās un autonomās kameras, mobilās kameras, kas tiek uzstādītas uz noteiktu laiku konkrētās vietās. Šogad video novērošanas sistēma  paplašināta, uzstādot tālvadības kameras, kas fiksē automašīnu numura zīmes. 7 dažādu veidu kameras tiks uzstādītas Esplanādes parkā un 6 video novērošanas mezgli – Cietoksnī. Tikšanās dalībnieki izteica priekšlikumu vairāk reidu rīkot no pilsētas centra attālākos mikrorajonos, kur kriminogēnā situācija arvien ir sarežģīta: Križos, Jaunajā Forštatē, Ķīmiķu ciematā. Paplašināt patrulēšanas zonu ļaus otrā mobilā grupa, kas uzsāks darbu 1. novembrī diennakts režīmā.

Policijas darbiniekiem bija uzdoti daudzi jautājumi. Daži, piemēram, cīņa ar nelegāla alkohola tirdzniecību un ceļu satiksmes noteikumu neievērošana ir Valsts policijas kompetencē. Konfliktos ar kaimiņiem, kas traucē sabiedrisko kārtību, policija var iejaukties, tikai saņemot iesniegumu. Pretējā gadījumā ar pārkāpēju tiek veiktas tikai profilaktiskās pārrunas. Seniorus informēja par Valsts policijas tālruņiem: bezmaksas tālrunis 110 un 654 03302 – dežūrdaļa. Visos jautājumos var vērsties pašvaldības policijas dežūrdaļā pa tālruni 654 21500. Ja inspektori neatrisinās problēmu paši, tad pārsūtīs informāciju atbildīgajām iestādēm. 2. novembrī Daugavpils domē notiks šogad pēdējā senioru tikšanās ar ekspertu grupu par izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu jautājumiem.

 




Atpakaļ