Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-09-2016

Daugavpils projekts “Cietokšņa teritorijas reģenerācija” tiks vērtēts ES mērogā


9.septembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija paziņoja rezultātus Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta organizētā konkursā „Eiropas Ainavu balva” . Nacionālajā atlasē uzvarēja Daugavpils iesniegtais projekts. Pilsētai būs liels gods pārstāvēt visu valsti konkursa finālā Eiropas līmenī.

 

Šogad Ainavu balvas konkurss Latvijā notiek jau ceturto reizi. Tā mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas būtu ņemamas par piemēru ainavu kvalitātes  saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

2016. gadā Ainavu balvas nacionālajai atlasei tika iesniegti 8 pieteikumi. Daugavpils spēja apsteigt Rīgu, Valmieru, Jelgavu, Rēzekni, Siguldu un arī Latgales plānošanas reģiona, Latgales attīstības aģentūras iesniegtos projektus. Žūrijas domas par uzvarētāju bija ļoti vienotas, un daugavpiliešu projekta pārsvars par pārējiem pretendentiem – ļoti pārliecinošs. Konkursa pieteikumu vērtēšanas kritēriji bija šādi:

  1. ietekme uz teritorijas ilgtspējīgu attīstību;
  2. projekta nozīme kā labās prakses paraugam;
  3. sabiedrības līdzdalība;
  4. izpratnes veidošana par ainavu aizsardzību, saglabāšanu un attīstību saistībā ar konkrēto projektu.

Konkursa žūrijā bija dažādu nozaru pārstāvji, viņu vidū arī LIAA Tūrisma departamenta speciālists, lai projektus novērtētu no tūrisma skatpunkta.

Balva Daugavpilij pasniegta 9. septembrī, Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros. Daugavpilī Eiropas kultūras mantojuma dienu devīze šogad bija “Dambis”, kas ļoti cieši sasaucas ar cietokšņa tēmu, un virkne pasākumu 10. septembrī  norisinājās Daugavpils cietoksnī.

 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ