Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-06-2016

Vienkāršu noteikumu ievērošana nodrošinās ērtu atpūtu (VIDEO)


Oficiālā peldsezona ilgst no 15. maija līdz 15. septembrim. Daugavpils teritorijā ir 11 ūdenstilpes, un, kā parāda analīzes, visās ūdens kvalitāte atbilst normām, tāpēc tajās ir atļauts peldēties. Karstās dienās peldvietās vienmēr ir daudz cilvēku, īpaši brīvdienās. Darbadienās cilvēku ir mazāk, toties ir lielāka iespēja baudīt mierīgu vai, tieši pretēji, enerģisku un azartisku atpūtu. Jāatzīmē, ka ar katru gadu kļūst arvien vairāk aktīvas atpūtas zonu bērniem un pieaugušajiem. Ir atlikušas tikai dažas dienas, līdz Ruģeļu ūdenskrātuvē tiks atklāts pilsētā pirmais izklaides parks Wake Park. Tas tika izveidots, pateicoties brāļu Soldānu, viņu draugu un domubiedru centieniem. Vairākus gadus Aigars dzīvoja un strādāja Krievijas galvaspilsētā, apprecēja maskavieti, bet tagad kopā ar Darju ir atgriezies dzimtenē, lai nodarbotos ar uzņēmējdarbību.

Daugavpils pašvaldība atbalstīja jauno cilvēku iniciatīvu. Pilsētai piederošo zemes gabalu viņi saņēma nomā uz 10 gadiem, kas dod iespēju ieguldīt līdzekļus un attīstīties. Tomēr jau šobrīd Wake Park piedāvā daudzveidīgas atrakcijas. Viņi ir parūpējušies par aprīkojuma drošību, tomēr daudz kas būs atkarīgs arī no pašiem parka apmeklētājiem.

Pagaidām parks darbojas testa režīmā. Oficiālā atklāšana notiks 9. jūlijā, šajā dienā apmeklējums būs bez maksas, lai cilvēki varētu apgūt un izmēģināt parka atrakcijas. Arī Lielā Stropu ezera centrālajā pludmalē ir uzstādītas dažādas atrakcijas, kas drīzumā tiks papildinātas ar papildus atrakcijām. Aptuveni jūlija beigās pludmalē „Stropu vilnis” tiks ierīkots bērnu rotaļu laukums „Kuģītis”. Pilsētā ir trīs oficiālās peldvietas, tai skaitā Šūņu ezers, divām no tām ir piešķirts Zilais karogs. Tas apliecina ūdens kvalitāti un to, ka šeit ir nodrošināta visa nepieciešamā infrastruktūra, tai skaitā glābšanas dienests uz ūdeņiem. Turklāt Zilais karogs ir atgādinājums atpūtniekiem par uzvedības noteikumu ievērošanu gan pludmalē, gan atrodoties ūdenī. Glābēji uzrauga kārtību uz ūdens un krastā, veic ikdienas pārbaudes un apgaitas, profilaktiskās pārrunas, izsaka brīdinājumus miera traucētājiem.  Tomēr ne vienmēr izdodas tikt galā ar pārmērīgas iedzeršanas cienītājiem un vecāku nolaidību.

Atgādinām, ka no 1. maija ir stājušies spēkā jaunie pilsētas domes saistošie noteikumi par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Daugavpils administratīvajā teritorijā. Noteikumi aizliedz mazgāties, mazgāt dzīvniekus un veļu publiskajā lietošanā esošajās ūdenstilpnēs, novietot un tehniski apkopt transportlīdzekļus zaļajā un atpūtas zonā, aizliegts vest pastaigā dzīvniekus publiskajās peldvietās, kurināt grilu un uguni tam neparedzētās vietās.

Vieni no biežākajiem pārkāpumiem, par ko ir paredzēts naudas sods no dažiem desmitiem līdz vairākiem simtiem eiro, ir smēķēšana, alkohola lietošana pludmalēs un atpūtas vietās, kā arī pēc sevis atstātās atkritumu kaudzes. Pašvaldības policijas velopatruļa, kas kontrolē spēkā esošo noteikumu ievērošanu, velta īpašu uzmanību atpūtas zonām. Nav vērts bojāt noskaņojumu sev un apkārtējiem, jo dzīvot saskaņā ar noteikumiem ir drošāk un lētāk.

 




Atpakaļ