Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-05-2016

Pilsētas svētki sākās ar koncertiem mikrorajonos (VIDEO)


Ir sākušies Daugavpils pilsētas svētki. Šogad tie norit ar devīzi „Daugavpils ir ģimene”.

Pirmais pasākums, kas notika svētku ietvaros, bija Ģimenes diena Vecajā Forštatē. Pie kultūras nama, kurš jau gandrīz 20 gadu garumā aicina pilsētniekus piektdienu vakaros apmeklēt slavenos vakarus „Sveču gaismā”, sapulcējās mūzikas un deju cienītāji.

Koncertiem mikrorajonos piemīt sevišķs noskaņojums. Gan mākslinieki, gan skatītāji – visi ir savējie, katra uzstāšanās tiek uzņemta ar ovācijām. Un tā notiek visos mikrorajonos. 30. maijā liels  koncerts notika Pilsētas svētku ietvaros Grīvā. To atklāja Latgales džeza kluba audzēkņi, kuri sāk nodarboties ar mūziku jau no divarpus gadu vecuma. Vecākajiem kluba dalībniekiem ir pāri četrdesmit.

31. maijā Jaunās Forštates iedzīvotājiem būs iespēja no plkst. 18.00 līdz 19.45 kļūt par svētku koncerta dalībniekiem, kurš norisināsies pie 16. vidusskolas. Trešdien, 1. jūnijā, plkst. 18.00 koncerts notiks Ruģeļu mikrorajonā, bet Dubrovina parkā no plkst. 12.00 līdz 15.00 norisināsies svētki „Daba un dvēsele”, ko rīko Daugavpils bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”. Koncerti mikrorajonos noslēgsies ceturtdien, 2. jūnijā, plkst. 18.00 ar pilsētas radošo kolektīvu uzstāšanos pie Kultūras pils Ķīmiķu mikrorajonā.

Brīvdienās Pilsētas svētki  norisināsies ar gadatirgu, koncertiem, avio šovu un svētku salūtu virs Daugavas 4. jūnijā plkst. 23.00.

 




Atpakaļ