Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-05-2016

Daugavpilī turpinās pilsētas ūdenstilpju labiekārtošanas darbi (VIDEO)


Šogad Daugavpils pašvaldība turpina īstenot pilsētas ūdenstilpju labiekārtošanas programmu. Tajā ir iekļauti septiņi objekti dažādos pilsētas mikrorajonos. Sastādot plānu, tika ņemtas vērā vietējo iedzīvotāju vēlmes, kuri lūdza labiekārtot gan jau esošās, tā saucamās „stihiskās” pludmales, kā arī izveidot jaunas atpūtas zonas pamestās un aizaugušās teritorijās. Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvalde veica cenu aptauju darbu veikšanai, noteica uzvarētājus. Pašvaldības pasūtījuma izpildi būvnieki uzsāka maija sākumā, un dažos objektos darbi ir praktiski noslēgušies. To skaitā ir bijušās artilērijas bāzes teritorija. Pārpurvotajā, aizaugušajā un piegružotajā teritorijā tiks izveidots Avotiņu parks ar mākslīgajiem dīķiem. Labiekārtošanas darbus šeit ir plānots veikt divās kārtās un pilnībā pabeigt nākamajā gadā.

Šajā teritorijā esošajā avotā  atjaunos arī vandaļu izpostīto ūdens ņemšanas sistēmu. Daugavpilī ir 11 ūdenstilpes un trīs oficiālās pludmales – Šūņu un Lielā Stropu ezera pludmale un „Stropu vilnis”, tomēr ir nolemts labiekārtot arī tās pludmales, kurām nav oficiālā statusa. Ir savesta kārtībā populārā pludmale Vitebskas ielā Judovkā. Tiks labiekārtota arī pludmale vietā, kur Lauceses upīte ietek Daugavā. Šeit būs izcirsti krūmi, atvestas un izlīdzinātas smiltis, uzstādīta biotualete. Būvnieki gaida, kad stabilizēsies ūdens līmenis upē. Pec vietējo iedzīvotāju lūguma Šūņu ezera krasta zona tika attīrīta no niedrēm un slimiem un avārijas stāvoklī esošiem kokiem labajā pusē no bijušās 7. pamatskolas ēkas  Forštatē.

Pēc  Forštatē dzīvojošo veco cilvēku stāstītā, kādreiz Šūņu, Zeltkalna un Ormaņu ielas rajonā atradās diezgan gleznains dīķis. Tagad tas ir aizaudzis, taču to cenšas atjaunot, attīrot ar ekskavatora palīdzību. Tiks attīrīts arī meliorācijas grāvis Augstā un Nometņu ielas krustojumā Čerepovas mikrorajonā. Ir veikti arī Stropoka ezera krasta attīrīšanas darbi neredzīgo biedrības mikrorajonā. Viena no teritorijām vairāk līdzinājās necaurejamam mežam. Atkritumi ir izvesti, krūmi un slimie koki izgriezti, ir atlicis tikai izlauzt celmus, nolīdzināt teritoriju un piebērt smiltis. Visi darbi norādītajos objektos ir jāpabeidz līdz jūnija beigām. Tie tiek veikti par līdzekļiem, kas  iegūti no dabas resursu nodokļa, ko administrē Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde. Šie līdzekļi var tikt izmantoti tikai vides atjaunošanai. Nereglamentētais iepirkums ļāva ietaupīt aptuveni 20 000 eiro. Naudu  novirzīs pilsētas labiekārtošanai.

 




Atpakaļ