Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-05-2016

Uzņēmuma “Daugavpils siltumtīkli” speciālisti strādā pie apvienotā siltumtīkla izveides


2015.gadā pēc iepirkumu procedūras rīkošanas par uzvarētāju atzītais pretendents Rīgas  SIA „Tori”, balstoties uz 2014.gadā veikto pētījumu, kura laikā tika veikti izmēģinājumi uz siltumnesēja aprēķināto temperatūru un noteikti siltuma un hidrauliskie zudumi Daugavpils pilsētas siltumtīklos Siltumcentrāles Nr.1, Nr.2 un Nr.3 zonās, izstrādāja Daugavpils pilsētas siltumcentrāļu apvienotās siltumapgādes sistēmas modeli, kā arī veica analīzi un noteica nepieciešamos pasākumus apvienotā siltumtīkla darbam.

Pamatojoties uz augstāk minētājiem darbiem tika izstrādāts jauns siltumnesēja temperatūras grafiks, kā arī noteikti nepieciešamie pasākumi tīkla apvienošanai. Darbs apvienotajā tīklā ļauj uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli”  palielināt uzņēmuma darbības drošumu, jo iekārtu bojājuma gadījumā vai siltumtīklu rekonstrukcijas laikā, būs iespēja patērētājus nodrošināt  ar siltumenerģiju no cita siltumavota, t.i. no citas siltumcentrāles, tas arī ļaus  ar lielāku racionalitāti plānot un izmantot  siltumcentrāles saražoto siltumenerģiju.

Lai Daugavpils pilsētas siltumcentrāļu apvienotā siltumapgāde varētu pilnvērtīgi darboties šogad ir jāveic pēdējais pasākums - rekonstruējot maģistrālā siltumtīkla posmu Valmieras ielā no Kauņas ielas līdz A. Pumpura ielai. Rekonstrukcijas gaitā tiks ielikts 138m garais cauruļvads, palielinot tā diametru. Pašlaik ir izstrādāts tehniskais projekts un  tuvākajā laikā rīkos iepirkumu procedūras materiālu piegādei un būvdarbu veikšanai. Būvdarbu sākums ir ieplānots uz 2016.gada jūliju.

 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ