Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2016

ATPŪTAS UN IZKLAIDES IESPĒJAS NEDĒĻAS NOGALĒ DAUGAVPILĪ


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko mākslas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

 

Mākslas dienu ietvaros:

 

Izstāde „Es esmu...” (5.04. – 08.05.)

Daugavpils Universitāte, Vienības 13 (Mākslas zinātņu institūta vestibils)

FotoizstādeS „Stop! 95. kadrs"  (05.04. – 06.05.)

Daugavpils Universitāte, Parādes iela 1 (Mākslas telpa GATE P1A)

 

Sergeja un Staņislava Minakovsku gleznu izstādes “Latgales daba” atklāšana (05.04. – 02.05.)

Latgales Centrālā bibliotēka, Rīgas iela 22A (Abonements, Lasītava, 2. stāvs)

 

Ingas Vasiļjevas rokdarbu izstādes “Filca virpulis” atklāšana (05.04.-30.04.)

Latgales Centrālā bibliotēka, Rīgas iela 22A (Periodikas lasītava, 2. stāvs)

 

DDMV „Saules skola” Vizuālās reklāmas nodaļas izstādes ATklāšana (07.04. – 31.05.)

DDMV „Saules skola”, Saules iela 6/8

 

 

Grafiķes Ilzes Lībietes personālizstādes „No melnā uz balto” atklāšana (11.04.- 14.05.)

Daugavpils Universitāte, Vienības iela 13 (2. stāva foajē)

 

Atvērto durvju diena Tautas lietišķās mākslas studijā „Klūga”. Ieeja brīva

TLMS "Klūga", Patversmes iela 2

 

 

ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ

 

   24. aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svinēja savu  trešo dzimšanas dienu.  Noslēdzot trīs darbības gadu ciklu, mākslas centrā  atklāta jaunu Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcija, kā arī svētku pasākuma laikā  atklātas sešas jaunas izstādes, kurās  skatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi.

No 24. aprīļa mākslas centrā skatāmas sešas jaunas izstādes:

  • Barbara Gaile "Debesis",
  • Baņuta Ancāne "Portreti",
  • Olga Rēla "Balto liliju sapnis",
  • "Mārtiņš Buclers- 150",
  • 1. Starptautiskā fotogrāfijas simpozija izstāde,
  • Latgales mākslas izstāde "Untitled".

1.maijā plkst.15.00, Daugavpilī dzimušās māsas Renāte un Santa Stivriņas aicina uz vijoļmūzikas pēcpusdienu, piedāvājot mazu ieskatu dažu dižāko vijoļmūzikas komponistu daiļradē (tādu kā J.S.Bahs, V.A.Mocarts, N.Paganīni, Ž.Sibēliuss). Māsas bieži koncertē Latvijā un Polijā, atskaņojot kontrastējošu un daudzus gadsimtus aptverošu mūziku, nereti iekļaujot arī pašu izveidotu improvizāciju.

Santa Stivriņa – vijolniece, kura savu muzikālo vēstījumu bagātina ar emociju krāsu gammu. Pabeigusi Daugavpils Mūzikas vidusskolas pamatskolu pie Igora Ozuna, turpinot mācības pie Kārļa Bramaņa Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā. Šo gadu laikā spēlējusi meistarklasēs tādiem izciliem vijolniekiem kā Ray Chen, Henning Kraggerud, Sergey Azizjan, Roman Nodel, Gunnars Larsens u.c. Piedalījusies vairākos jauniešu orķestra projektos (Orkester Norden, Youth Orchestera of Bergen, Nordpus project Viatore), koncertējot Latvijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Vācijā un Polijā. Šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā emerit. prof. Jura Švolkovska klasē; papildinājusies Krakovā, Erasmus programmas ietvaros pie prof. Roberta Kabaras.

Renāte Stivriņa – komponiste un ērģēlniece, pašlaik studē Krakovas Mūzikas akadēmijas Kompozīcijas doktorantūrā pie prof. Juzefa Rihlika un ērģeļspēles Maģistrantūrā pie prof.Miroslavas Semeniuk-Podrazas. Absolvējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju pie prof. Artura Maskata un Lodzas Filmu skolu programmā: Filmu mūzika, animācija un audiovizuālā māksla. Simfoniskās, instrumentālās, elektroakustiskās un kora mūzikas autore. Kā izpildītājmāksliniece labprāt atskaņo dažādu laikmetu mūziku, bet sevišķu interesi velta laikmetīgās mūzikas izzināšanai. Sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo Simfonisko un Liepājas Simfonisko orķestri, Vroclavas un Krakovas kamerorķestriem, kameransambļiem Slovēnijā, Ungārijā, Ukrainā un Latvijā, kā arī pārdesmit koriem no visas pasaules. Latvijas Komponistu Savienības biedre. Sevišķu interesi velta mūzikas un citu mākslas veidu mijiedarbei: kā disertācijas skaņdarba iedvesmas avots kalpojušas Marka Rotko, Huana Miro un Marka Šagāla gleznas. 2014.g. bijusi Daugavpils M. Rotko Mākslas centra rezidente.

Apmeklējot kādu no mākslas centra izstādēm 1.maijā par īpašām svētku cenām, ieeja koncertā brīva.

 

Valsts svētkos 1. un 4. maijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs būs atvērts apmeklētājiem no plkst. 11:00 līdz 17:00, un apmeklētāji varēs apskatīt jaunās mākslas centra izstādes par īpašām svētku cenām. 24.aprīlī atklāto mākslinieka Marka Rotko jauno oriģināldarbu izstādi  „MARKS ROTKO. DZĪVE UN MĀKSLA 2” būs apskatāma par īpašu cenu – tikai EUR 3.00. Bet visas sešas Rotko mākslas centra 3 gadu sezonas izstādes (B, C un D sektoros)- par EUR 1.50. Visa mākslas centra apmeklējums  EUR 4.50.

Šajā sezonā Marka Rotko mākslas centrā var apskatīt Francijā dzīvojošās latviešu mākslinieces Barbaras Gailes personālizstādi “Debesis”, Baņutas Ancānes litogrāfiju izstādi “Portreti”, Olgas Rēlas izstādi “Balto liliju sapnis”, kurā apskatāmas arī mākslinieces veidotās plastiskās lelles, fotogrāfiju izstādi- “Mārtiņš Buclers – 150”, 1. Starptautiskā fotogrāfijas simpozija izstādi, ka arī Latgales mākslas izstādi “Untitled”, kurā skatāmi 70 reģiona mākslinieku darbi.

Vairāk par Marka Rotko mākslas centra jaunās sezonas izstādēm uzzini centra mājaslapā – http://www.rothkocenter.com/rmc/ekspozicijas.

 

 

 

ZINĀTKĀRES CENTRS „ZILI BRĪNUMI”

 Centrs darbojas kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

 

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

Biļetes jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

 

Pakalpojumu cenas skatiet mājas lapā www.zilibrinumi.lv Daugavpils sadaļā.

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils aicina bērnus uz izzinošām un radošām darbnīcām:

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils

Vienības iela 30, Daugavpils

Darba laiks: 12:00 - 18:00, bez brīvdienām

Sekojiet līdzi aktualitātēm http://facebook.com/ZiliBrinumiDaugavpils 

 

LATGALES CENTRĀLĀ BIBLIOTĒKĀ:

 

 Uzsākot Mākslas dienu pasākumu ciklu Daugavpilī abonementā  atklāta tēva un dēla Sergeja un Staņislava Minakovsku gleznu izstāde “Latgales daba”. Skatāma līdz 2. maijam.

Literatūras izstāde “Viesmīlīga, draudzīga, zaļa un ekoloģiski tīra valsts Eiropas centrā - Zaļā Latvija” /A.Eglītis/

 

 

Literatūras izstāde “Pērlīte pie pērlītes”

 

 

 Cienījamie bibliotēkas lietotāji!  ASV Informācijas centrs  strādā pēc šāda darba grafika:

Pirmdiena, Svētdiena          slēgts
Otrdiena        11.00-17.30
Trešdiena      11.00-17.30
Ceturtdiena   11.00-17.30
Piektdiena     11.00-17.30
Sestdiena      10.00-17.00

Literatūras izstāde “Fantasy Worlds”

 

ASV informācijas centrs Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

·         Bērnu bibliotēkā “Zīlīte”  klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības”

Klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības” pašiem mazākajiem LCB filiāles Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” lietotājiem. Atbilstoši vecumposmam bērniem tiks piedāvātas izzinošas, aktīvas un radošas nodarbības, kas dos iespēju ne tikai piedzīvot lasītprieku, bet arī, visiem kopā līdzdarbojoties, papildināt zināšanas. Pievienojieties mūsu pulkam! Turpmāk tiekamies katru sestdienu plkst. 11.00 Pasaku namiņā.

 

 DAUGAVPILS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ:

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīta ceļojošā izstāde „Daugavpils +25”.

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīta ceļojošā izstāde „Man pieder tēvu zeme”.

 

 

 Mākslas dienu ietvaros:

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas izstāde “Smaids”. 15.04.2016. – 22.05.2016.

2016.gada 15.aprīlī plkst.15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina uz Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas (DRMA) ikgadējo pavasara izstādi, kas notiek muzejā nu jau 18. gadu pēc kārtas.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija (DRMA) ir profesionāla radoša organizācija, kas apvieno dažādu paaudžu, skolu un nozaru profesionālos māksliniekus: gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, tekstilmāksliniekus, keramiķus, scenogrāfus, dizainerus u.c..

Izstāde „SMAIDS” tiks atklāta pasākumu cikla „Mākslas dienas Daugavpilī” ietvaros un būs apskatāma līdz 22. maijam.

 

Baltijas baltkrievu mākslinieku apvienības „Maju gonar” 25 gadu jubilejas izstāde "Man ir tas gods".

 

 

 

 

 

 

 

Interesantiem ir iespēja viesoties arī MĀLA MĀKSLAS CENTRĀ, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

 

Ekskursijas Daugavpils skrošu rūpnīcā

 Brīvdienās plkst. 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, Varšavas iela 28, Daugavpils

Informācija: www.dsr.lv

 

 

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales Zoodārzs

Vienības iela 27, Daugavpils

Informācija: www. http://latgaleszoo.biology.lv/

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00. Brīvdiena pirmdiena un otrdiena.

 

Kinoteātris “Silver Screen”,  Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija par kino seansu laikiem un valodām: www.silverscreen.lv

 

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

Izklaide

 

 

Dzīvā mūzika kopā ar grupu "LARDO"

Norises laiks un vieta: 29.aprīlis, plkst.21:00, restorāns “Plaza”, Ģimnāzijas iela 46 (Viesnīcas “Park hotel Latgola”*** 3.stāvs), Daugavpils.

Informācija: +371 65404912

 

Mūzikas vakars restorānā Art Hub: Brown Sugar

Norises laiks un vieta: 30.aprīlis, plkst.18:00, restorāns “ART HUB”, Rīgas iela 54a, Daugavpils

Informācija: +371 25454540

 

 Rīgas Modes // pop, Rīga

Norises laiks un vieta: 30.aprīlis, plkst.22:00, klubs “Artilērijas pagrabi”, Rīgas iela 22, Daugavpils

Informācija: www.facebook.com/ArtilerijasPagrabi  

 

ROYAL DIAMONDS 

Norises laiks un vieta: 29.aprīlis, plkst. 24:00, Queen Club Latvia, Viestura iela 53, Daugavpils

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

 

SLIDOŠANA LEDUS HALLĒ

Vairāk : http://www.sportaparvalde.lv/sporta-parvalde/masu-slidosana/cenas

Slidošanas laiki:

29. aprīlī 11:10; 12:15; 18:40

30. aprīlī 14:00; 16:30; 17:45 (ar nūju)

 

Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Boulings “Orange Bowling”

Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija: +371 65427102, http://www.visitdaugavpils.lv/lv/turisms/orange-bowling

 

OLIMPISKĀ CENTRA BASEINU KOMPLEKSS

 

Darba laiks ikdienā:

Darba dienās 08.00-23.00 
Brīvdienās 09.00-22.00

OLIMPISKĀ CENTRA TRENAŽIERU ZĀLE

Darba laiks:

Darba dienās no 9:00 līdz 22:00

Sestdienās 10:00 līdz 20:00

Svētdienās 10.00 līdz 15.00

www.daugavpilsoc.lv

 

SPA viesnīca “Olimpija”

Speleokamera (sāls istaba), infrasarkano staru kabīne, turku pirts, somu pirts

Valkas iela 2u,  Daugavpils

Informācija: http://www.hotel-olimpija-sk.lv/

 

Viesnīca “Park hotel Latgola”***

Sauna, džakuzi un atpūtas telpa

Ģimnāzijas iela 46, Daugavpils

Informācija: www.hotellatgola.lv 

 

Atpūtas komplekss viesnīcā “Good Stay DINABURG”***

Baseins ar pretstraumi, SPA hidromasāžas baseins, turku pirts ar aromaterapiju

Informācija: www.dinaburghotel.lv

 

SPORTA PASĀKUMI:

Nedēļas nogalē spīdvejs, senioru spēles un finālturnīrs basketbolā

Šajā nedēļas nogalē otro reizi sezonā mājas sacīkstes aizvadīs Daugavpils „Lokomotīve”, Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā spēlēs U16 basketbolistes, bet labākos vairākos sporta veidos noskaidros seniori.

 

No piektdienas līdz pat svētdienai Daugavpils Olimpiskajā centrā un Kultūras un sporta pilī norisināsies Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs U16 vecuma grupā. Daugavpils BJSS spēlētājas ir vienas no galvenajām favorītēm uz pirmo vietu. Pirmās turnīra spēles piektdien plkst. 13:00, bet svētdien fināli sāksies no plkst. 10:00. Zelta mačs ieplānots 15:15. Klātienē finālturnīru apmeklēs arī Latvijas Basketbola Savienības prezidents Valdis Voins.

 

Sestdien Stropos no plkst. 10:00 būs iespēja vērot Daugavpils atklāto vasaras čempionātu tenisā, bet no plkst. 12:00 pie logopēdiskās internātpamatskolas iesāksies pavasara krosa sacensības senioriem un svara bumbu celšana senioriem. Sestdien Daugavpils Poļu ģimnāzijas sporta zālē un Daugavpils Olimpiskajā centrā tiks izspēlēts senioru turnīrs telpu futbolā. Visas šīs sacensības ietilpst Latvijas Senioru Sporta savienības sporta spēļu kalendārā.

 

Olimpiskajā centrā no plkst. 12:00 būs iespēja vērot arī starptautiskās sacensības sporta vingrošanā.

 

Svētdien stadionā „Celtnieks” pusdienlaikā sāksies Daugavpils čempionāts akvatlonā, bet plkst. 16:00 tiks aizvadīta Latvijas dublieru čempionāta spēle futbolā, kurā tiksies BFC „Daugavpils” un „Jelgavas” dublieri.

 

Nedēļas nogali noslēgs Polijas Nice spīdveja līgas sacīkste starp Daugavpils „Lokomotīvi” un Žešuvas „Stal”. Sākums plkst. 18:00.

               

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ