Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-03-2016

Lieldienu rotājumi cietuši no vandaļu uzbrukuma (VIDEO)


Ielu video novērošanas sistēma vēlreiz ir pierādījusi savu efektivitāti operatīvā likumpārkāpumu atklāšanā un vainīgo saukšanā pie atbildības.   Pēc svētkiem pašvaldības policijas darbinieki monitoros vēroja šādu ainu. Jauniešu grupa, par kuru apreibušo stāvokli liecināja viņu streipuļojošā gaita, pastaigājās pa Rīgas ielu, meklējot piedzīvojumus. Par uzbrukuma objektu tika izvēlētas Lieldienu olas, ko skolēni un skolotāji ir apgleznojuši pilsētniekiem un Daugavpils viesiem par prieku. Apzinīgākie centās nomierināt savus biedrus, taču veltīgi: rotājumi viens pēc otra tika apgāzti, līdz ieradās pašvaldības policijas patruļmašīna.

Vandaļiem lika atjaunot konstrukcijas, tāpēc viņu darbības nav atstājušas nekādas sekas. Tostarp datu bāzē glabājas informācijas par visiem pārkāpējiem, kuriem ir sastādīts administratīvais protokols. Tajā ir iekļuvuši arī divi jaunieši, kas tika saukti pie atbildības par sīko huligānismu. Atgādināsim vēl par divām epizodēm, ko ļaundari bija paveikuši pirms Ziemassvētkiem. 5. decembrī aptuveni piecos no rīta pieci jaunieši mēģināja izkustināt ielu apgaismojuma balstus pilsētas Centrālajā parkā, tādējādi tos sabojājot. Pateicoties video novērošanai, divus izdevās aizturēt un nodot Valsts policijai: ir uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās. Ir aizturēti arī četri likumpārkāpēji, kuri nakts aizsegā 7. decembrī norāva un sadauzīja Ziemassvētku rotājumus Rīgas ielā. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem par pilsētas īpašuma bojāšanu ir paredzēts sods – brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro. Mūsu gadījumā pilsētas domes Administratīvā komisija lēma par naudas soda piespriešanu pārkāpējiem.

Gadu no gada jau esošie video novērošanas punkti tiek papildināti ar jauniem, un to darbs tiek pilnveidots. Šī gada plānos ir izvietot video novērošanas sistēmu uz Vienības tilta (no pilsētas centra un Grīvas puses), topošajā atpūtas un izklaides parkā Esplanādē, četri video novērošanas mezgli tiks uzstādīti cietokšņa teritorijā, Daugavas un Ventas ielas krustojumā (izbraucot uz Rīgas šoseju), ka arī Kandavas un Cietokšņa ielas krustojumā. Varam būt pārliecināti, ka likumpārkāpējiem neizdosies izvairīties no atbildības. Ir tikai viens veids, kā izbēgt no soda: dzīvot saskaņā ar noteikumiem un ievērot sabiedrisko kārtību.

 




Atpakaļ