Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-03-2016

Pensionāru biedrībai DauER – 20 gadi! (VIDEO)


29. martā Daugavpils pensionāru biedrībā DauER bija neparasti daudz cilvēku un valdīja svētku noskaņojums. Šajā dienā organizācija svinēja 20 gadus kopš tās dibināšanas 1996. gada 1. martā. Svinību vaininieki uzņēma viesus rūpnīcas muzejā. Tā vēsture ir nesaraujami saistīta ar cilvēku likteņiem. Muzejs vairākas reizes ir mainījis savu atrašanās vietu, tomēr viņiem tas aizvien ir bijis kā otrās mājas. Apsveikt jubilārus un apskatīt ekspozīciju ieradās arī pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis. Eksponāti un fotogrāfijas atklāj rūpnīcas „Elektroinstruments” veidošanās un attīstības periodus kopš tās atklāšanas 1949. gada 31. maijā. Uzņēmumam ir mainījies nosaukums, tas ir piedzīvojis dažādus laikus, taču, pateicoties ražošanas veterāniem, ir pratis saglabāt savas labākās tradīcijas, kas tika iedibinātas jau ilgā un grūtā ceļa sākumā.

Savā dibināšanas gadā biedrība apvienoja 659 cilvēkus, tagad ir palikuši 309, taču katrs no viņiem turpina aktīvi strādāt, uzlādējot jaunos ar savu neizsīkstošo enerģiju. Daugavpils pensionāru biedrība DauER atrodas telpās, ko piešķīra Holding DauER akcionāri. Tagadējā uzņēmuma vadība joprojām uzskata veterānus par sava kolektīva locekļiem, savukārt veterāni, lai saglabātu piemiņu par rūpnīcu un tās vēsturi, cenšas atzīmēt visus ar rūpnīcu saistītos nozīmīgos datumus. Tā ir gan uzņēmuma 65. gadadiena, gan 50 gadi kopš rūpnīcas bērnudārza atvēršanas, savukārt Daugavpils 740. jubilejā rūpnīcas teritorijā tika uzstādīta piemiņas zīme. Gan visas šīs, gan daudzas citas ieceres tika īstenotas, pateicoties nemainīgajai biedrības vadītājai Marijai Vorobjovai. Par godu biedrības jubilejai sabiedrisko organizāciju padome „Varavīksne” vērsās pilsētas domē ar lūgumu piešķirt viņai apbalvojumu „Mūža ieguldījums”.

Pilsētas pašvaldības deputātiem nebija šaubu par pelnītā apbalvojuma piešķiršanu Marijai Vorobjovai. Viņa uzsāka darbu rūpnīcā 1971. gadā, 20 gadus bija personāldaļas vadītāja, bet pēc aiziešanas pensijā izveidoja biedrību un uzsāka aktīvu sabiedrisko darbu. Veterāni apciemo savus bijušos rūpnīcas kolēģus, kas ir apslimuši, strādā ar jaunatni, sadarbojas ar Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļu, ir nodibinājuši kontaktus ar Daugavpils tehnikumu un Jaunatnes domi.

Par godu pensionāru biedrības DauER 20. jubilejai ir laists klajā buklets par biedrības vēsturi un tās darbības virzieniem, kā arī dzejnieku-rūpnīcas darbinieku dzejoļu krājums. Tie tika pasniegti viesiem piemiņai par nozīmīgo notikumu.

 




Atpakaļ