Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-02-2016

Latgales zoodārzs izstrādājis jaunu projektu dzīvnieku glābšanai (VIDEO)


Daugavpilī no autovadītājiem bieži var dzirdēt ieteikumu braukt pa to vai citu ceļu uzmanīgi, jo to bieži šķērso meža dzīvnieki. Parasti runa ir par aļņiem un stirnām, jo vardes un ežus sabrauc, tos pat nepamanot.
Eiropā vēl pagājušā gadsimta 50.-tajos gados sāka būvēt speciālas pārejas dzīvniekiem. Lielajiem dzīvniekiem tie ir tilti virs šosejām, mazajiem – pazemes tuneļi.  Šādas pārejas var ieraudzīt ne tikai Francijā vai Vācijā, bet arī kaimiņvalstī Lietuvā. Meža zona tiek norobežota, un tikai drošās vietās ir atstāta pāreja mūsu mazākajiem brāļiem. Latvijā nav nevienas šādas pārejas. Latgales zoodārzs ir sagatavojis divus projektus, kas varētu būt īstenoti, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus. Pirmais projekts – tas ir zinātniskais pētījums, kas tiks veikts sadarbībā ar Ļvovas universitāti. Otrs projekts – pāreju būvniecība Daugavpils novadā.
Latgales zoodārzs tika veidots, lai veiktu jauniešu ekoloģisko audzināšanu. Te var redzēt gan krokodilu, bruņurupuci, gan visai retus tropu mežu iemītniekus. Zoodārza specialisti jau ir realizējuši projektus par retu sugu dzīvnieku – purva bruņurupuču un ugunskrupju audzēšanu  un izmitināšanu dabā. Jaunā projekta mērķis ir nodrošināt to, ka šie un citi dzīvnieki spēj izdzīvot blakus cilvēkiem.

 




Atpakaļ