Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2016

Pirmo reizi norisinājās skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus (VIDEO)


Kad uzsākt savu biznesu? 62 skolēni no Daugavpils un citām Latvijas pilsētām ir pārliecināti, ka ir jāmēģina jau tajā laikā, kamēr mācies.  Turklāt daudzu mācību iestāžu programmās ir ieviests mācību priekšmets „Ekonomika” un plaša tās sadaļa – uzņēmējdarbība.

Latvijā ir reģistrēti jau vairāk nekā 800 skolēnu mācību uzņēmumi. Gadatirgū varēja iepazīties ar produkciju, ko piedāvā daži no tiem.

Reģionālo mācību uzņēmumu gadatirgu pirmo reizi Daugavpilī organizēja biedrība „Junior Achievement Latvija” partnerībā ar Daugavpils Izglītības pārvaldi. Šoreiz ideju gadatirgus tika veltīts jauniem produktiem ekoloģisko preču nozarē un izgudrojumiem. Kāds ir šādu pasākumu mērķis?

Stingrā žūrija vērtēja gan produkciju, gan reklāmu, gan arī idejas novitāti. Reizēm jaunieši tiešām pārsteidza ar nestandarta pieeju. Piemēram, digitālajās brillēs, ko izgatavo skolēni no biedrības „Digital Kitchen”, ir iespējams ieraudzīt dažādas vietas pilsētā tā, kā tās izskatījās vairāk nekā pirms simts gadiem. Trīsdimensiju vēsturisko rekonstrukciju arī veido paši skolēni.

Gribas ticēt, ka šie jaunieši atradīs pielietojumu saviem talantiem dzimtajā pusē. Jebkurā gadījumā, pašvaldība ir gatava palīdzēt jaunajiem uzņēmējiem.

 No 24 skolēnu uzņēmumiem, kas bija pārstāvēti gadatirgū, balvas un diplomi tika piešķirti sešās nominācijās. Par labāko pārdošanas komandu kļuva komanda „New Life” no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar savu produktu – krūžu paliktņi -paletes. Balvas saņēma praktiski visi dalībnieki. Un galvenais – ir sperts pirmais solis grūtajā ceļā pretī sava biznesa uzsākšanai.

 




Atpakaļ