Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-02-2016

Avārijas likvidēšanas darbi kanalizācijas tīklos Mihoelsa ielā


Kanalizācijas tīklu plānveida profilaktiskās apsekošanas gaitā, ko šī gada februārī veica “Daugavpils ūdens” speciālisti, Centra mikrorajonā tika atklāta daļēja ķieģeļu akas un keramikas caurules posma bojāšana Mihoelsa ielā (blakus mājām Nr. 7 un Nr. 9). 

           Šādi bojājumi ir bīstami ar to, ka zem ceļa seguma var veidoties nosēdumi, tāpēc bija pieņemts lēmums īsākajos termiņos veikt avārijas atjaunošanas darbus. Uzreiz pēc problēmas atklāšanas, 11.februārī tika iesniegti dokumenti rakšanas darbu veikšanas atļauju saņemšanai un autotransporta apbraukšanas ceļu shēmas saskaņošanai. Ciktāl paredzamo darbu apjoms bija orientējošs (tranšejas atrakšanas gaitā varēja rasties nepieciešamība pēc papildus darbiem, komplektējošām daļām utt.), avārijas situācijas novēršanai tika noteikts laika periods no 15. līdz 19.februārim (bet ne ilgāk par 3 dienām).

           15.februārī “Daugavpils ūdens” brigāde uzsāka tieši būvdarbu veikšanu. Turpmākai drošai pašteces kanalizācijas funkcionēšanai Mihoelsa ielā (posmā no Raiņa ielas līdz Kr.Valdemāra ielai) ķieģeļu aka tika nomainīta pret dzelzsbetona aku D1000 un Ø 200 mm keramiskā caurule 20 m garumā tika nomainīta pret mūsdienīgu plastmasas cauruli (PVC). Darbi ir pabeigti 16.februārī. Atjaunotais ceļa segums būs kā pagaidu, bet ar labvēlīgu laika apstākļu iestāšanos būvdarbu veikšanas vietā tiks veikti asfaltēšanas darbi.

 

Sīkākai informācijai:

Olga Gaimoviča,

SIA “Daugavpils ūdens” ūdensvada un kanalizācijas tīklu nodaļas vadītāja

Tālr.20229903




Atpakaļ