Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-01-2016

Slēpošanas trase Stropos ir jāizmanto atbilstoši tās mērķim (VIDEO)


Šoziem jaunajā sporta trasē Stropu mežaparkā vairāk var vērot slēpotājus. Sportisti uzskata, ka Daugavpilī uzbūvētā aktīvās atpūtas zona ir unikāla, vienīgā Baltijas valstīs, kur ir iespējams nodarboties ar sportu jebkurā gadalaikā. Atšķirība ir tikai tajā, ka sniegotā ziemā tā ir paredzēta slēpošanai. Janvāra sākumā slēpotāji – sportisti un amatieri – sūdzējās par sniega trūkumu, taču tagad ir saskārušies ar citu problēmu: ne visi izmanto slēpošanas trasi atbilstoši tās mērķim.

Slēpošanas trases sagatavošana prasa diezgan lielu finanšu līdzekļu un spēku ieguldījumu. Tās nolīdzināšanai Daugavpils pilsētas dome ir iegādājusies speciālu aprīkojumu, ar kuru vairākas reizes ir jāizbrauc visa trase trīs kilometru garumā. Pagājušajās brīvdienās šeit norisinājās orientēšanās sacensības. Lai trenētos vai vienkārši paslēpotu, sportisti un slēpošanas amatieri šeit ierodas arī no citām Latgales pilsētām, kā arī no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Šeit trenējas arī Daugavpils slēpotāji, kas pārstāv pilsētu un valsti Eiropas un pasaules čempionātos. Tādēļ trasei ir jābūt ideālā stāvoklī. Taču pa to brauc ar automašīnām, vizinās ar snovbordu un ragaviņām, nodarbojas ar Skandināvu nūjošanu vai izmanto pastaigām svaigā gaisā. Diemžēl, cilvēki neaizdomājas par to, ka automašīnas un citas dažāda veida palīgierīces bojā trasi, savukārt apavu atstātie reaģenti nodara kaitējumu slēpēm.

Lai pārliecinātos par šo vārdu patiesumu, nenācās tālu meklēt. Uz mūsu aizrādījumiem cilvēki reaģēja, taču ļoti negribīgi. Bija arī tādi, kas ar izpratni izturējās pret lūgumu saudzēt slēpošanas trasi.

Slēpotāji neiebilst pret to, ka trasi izmanto arī vienkārši atpūtnieki vai citu sporta veidu piekritēji, taču viņi ir neizpratnē, kāpēc ir jāizmanto trases centrālā daļa, ja tam var tikt izmantotas arī trases malas. Turklāt Stropos ir daudz citu vietu, kas ir piemērotas aktīvai atpūtai: apgaismots trotuārs, liels daudzums taciņu, kas šķērso Mežaparku, uzkalniņi pie Stropu estrādes. Trases lietošanas noteikumi ir izvietoti uz informācijas stendiem. Šeit ir norādīts, ko drīkst un nedrīkst darīt. Ir kategoriski aizliegts iebraukt trasē ar transportlīdzekļiem. Drošības nolūkos pārkāpējiem var tikt piemēroti stingrāki ietekmēšanas līdzekļi. Arī paši slēpotāji meklē veidus, kā padarīt trasi pieejamu visiem, lai neviens cits citam netraucētu.

Šobrīd ir atrisināts sporta trases uzturēšanas jautājums gada siltajā laikā, tomēr pilsētas pašvaldība izskata tās apsaimniekošanas variantus arī ziemas periodā. Tomēr tas nenozīmē, ka cilvēkiem vienam pret otru ir jāizturas ar necieņu.

 




Atpakaļ