Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-01-2016

Iedzīvotājus aicina aktīvāk izmantot iespēju pieslēgties ūdensvada un kanalizācijas tīkliem (VIDEO)


Jaunajā 2016. gadā līdz ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumu ir stājušies spēkā arī Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi „Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”. Pagājušajā gadā noslēdzās vērienīga Eiropas Kohēzijas fonda projekta trešais posms, kura kopējā vērtība bija aptuveni 21 miljons eiro. Tā galvenais mērķis bija nodrošināt iespēju pēc iespējas lielākam privāto namīpašnieku skaitam pieslēgties centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai. Tomēr dārdzības dēļ šādu iespēju izmantoja tikai 15% mājsaimniecību: projektēšanas un būvniecības izmaksas ir sākot no 1 000 eiro. Tagad, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, privātmāju īpašniekiem ir iespēja aktīvāk piedalīties pilsētas atbalsta programmā, un šādu iespēju pilsētnieki labprāt izmanto.

Uz šo brīdi uzņēmums „Daugavpils ūdens” ir saņēmis vairāk nekā 60 pieteikumus par pieslēgšanos ūdensvada un kanalizācijas sistēmai. Veikt būvniecības darbus ziemas apstākļos ir sarežģīti, tāpēc speciālisti izmanto šo laiku, lai sagatavotos darbu uzsākšanai pavasarī, turklāt ne visiem pieteikuma iesniedzējiem ir sagatavoti visi nepieciešamie dokumenti.

Iepazīties ar saistošajiem noteikumiem Nr.45 ir iespējams Domes mājas lapā. Tajos ir norādīta procedūra, kā, kam un kādā apmērā tiek piešķirts līdzfinansējums. Uzņēmums ir izveidojis arī speciālu sadaļu „Bieži uzdodamie jautājumi” savā mājas lapā - www.daugavpils.udens.lv. Šeit var iepazīties ar pašvaldības sasitošo noteikumu tekstu, kā arī ir pieejama informācija par pilsētas atbalsta programmu un atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem.

Pieteikumu ar elektronisko parakstu var iesniegt, nosūtot uz e-pastu. Pašvaldības un uzņēmuma speciālisti aicina privātmāju īpašniekus neatlikt visu uz pēdējo brīdi. „Daugavpils ūdens” pieņem pieteikumus, administrē un koordinē procesu, bet galīgo lēmumu par konkrētas summas piešķiršanu pieņems Domes Īpašuma komiteja, taču jautājumu sagatavošanai un izskatīšanai arī būs vajadzīgs laiks.

 




Atpakaļ