Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-01-2016

Pārbaudes ūdenstilpnēs: makšķerniekus aicina ievērot noteikumus (VIDEO)


Kopš 2014. gada ar Latvijas Zemkopības ministrijas Zivju fonda atbalstu Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) īsteno vairākus projektus, kas ir vērsti uz zivju resursu saglabāšanu un papildināšanu vietējās ūdenstilpēs. Viens no galvenajiem mērķiem ir nodrošināt zivju krājumu aizsardzību no maluzvejniekiem. Lai to realizētu, tika iegādāts nepieciešamais materiāli tehniskais aprīkojums. Reidi, kuros piedalās KSP speciālisti, pašvaldības policijas un Latgales reģionālās vides pārvaldes inspektori, tiek rīkoti regulāri visa gada laikā. Ziemā tiek izmantots kvadracikls un videokamera, kas fiksē makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus.

Līdz šim pārbaužu laikā, kuras tika veiktas uz aizsalušā Lielā Stropu ezera, speciālisti nopietnus pārkāpumus nav konstatējuši: visiem līdzi bija personu apliecinoši dokumenti, makšķerēšanas kartes un atļautie zvejasrīki. Tomēr bija arī viens nosodāms gadījums, taču nebija neviena, kam izteikt pretenzijas. Inspektori konfiscēja bez uzraudzības atstātus maluzvejnieku zvejasrīkus, bet no  āliņģa izvilka maza izmēra līdaku, kas tūlīt pat tika palaista atpakaļ ezerā. Kā zināms, maza izmēra zivju ķeršana ir aizliegta.

Kontroles gaitā ar zemledus makšķerēšanas cienītājiem tiek veiktas informatīvi profilaktiskas sarunas, tomēr ne visi uzklausa norādījumus. Kārtējā šīsnedēļas reida laikā diviem makšķerniekiem  konfiscēti aizliegtie zvejasrīki un vienam sastādīts protokols par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu. Administratīvo pārkāpumu kodeksā fiziskām personām ir paredzēts naudas sods 15 līdz 350 eiro apmērā.

 




Atpakaļ