Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-01-2016

Pilsētas uzkopšana ziemas laika apstākļos (VIDEO)


Pilsētas ikdienas uzkopšanu veic A/S “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”.

Uzkopšanas apjomi. Autobusa (225 gab. jeb 20 181 m2) un tramvaju (71 gab. jeb 7 420 m2) pieturu, kā arī kāpņu un tiltu uzkopšana notiek 4 reizes nedēļā (pirmdienā, trešdienā, piektdienā, sestdienā)

Ietvju un parka celiņu (176 ielas jeb 411 178 m2) uzkopšana notiek 4 reizes nedēļā (pirmdienā, trešdienā, piektdienā, sestdienā). Budžeta ietvaros ietvju platības ziemas periodā tiks samazinātas par 15 %, bet intensīvas snigšanas laikā ietves tiks uzkoptas pilnā apjomā.

Autostāvvietu  (63 vietas jeb 27 572 m2) uzkopšana notiek 1 reizi nedēļā (pirmdienā).

Ceļu uzkopšana notiek pēc tā nozīmīguma grupas – sakumā Pirmkārtējas nozīmes ceļi (pa kuriem kursē sabiedriskais transports un blakus atrodas valsts vai pašvaldības iestādes) un pēc tam tikai Otrkārtējas nozīmes ceļi.

Pieļaujamie izmantojamie pretapledojuma materiāli – sāls vai sāls-smilts maisījums (ar 10 - 50 % sāls koncentrāciju).

Uzkopšanas iespējas. A/S “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” rīcībā ir sekojoša tehnika: 4 autotransporta vienības uz ceļiem, 14 traktori uz ietvēm. Iegādātas kaisīšanai 300 tonnas sāls un 500 tonnas smilts. Sētnieku vajadzībām pilsētas teritorijā jau uzstādītas  230 dažāda tilpuma kastes  ar sāls-smilts maisījumu (ar 10 % sāls koncentrāciju).


Esošā situācija.  
Svētdienā ietvju šķūrēšana notika no plkst. 13.00 līdz 20.00, pirmdienā no plkst. 5.00. Lai neveidotos sniega putra, pagaidām ir nolemts nekaisīt ietves ar pretslīdes materiāliem. Joprojām notiek snigšana, līdz ar to, par uzkopšanas darbu kvalitāti var spriest tikai pēc 12 stundām, kad beigsies snigšana.

Ceļu uzkopšana notiek nepārtraukti, uz doto brīdi no snigšanas sākuma jau paveikti sekojošie darbi – 3 reizes nošķūrēti un nokaisīti pirmkārtējās nozīmes ceļi ar sāls –smilts maisījumu un 2 reizes otrkārtējās nozīmes ceļi.

Pēc sniega krišanas beigām plānots veikt autostāvvietu uzkopšanu, tādēļ lūdzam autovadītājiem uz ilgu laiku neatstāt savus transportlīdzekļus stāvvietās šajā laika periodā.

Komunālās saimniecības pārvalde

 




Atpakaļ