Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-12-2015

Sagaidīsim Jauno gadu kopā! (VIDEO)


Ziemassvētki un Jaunais gads ir vieni no visvairāk gaidītajiem un priecīgākajiem svētkiem. Tiem gatavojas gan bērni, gan pieaugušie: katrs vēlas piedzīvot brīnumu un cer, ka sapņi noteikti piepildīsies. Taču visi saprot: savas vēlmes mēs varam īstenot paši, izrādot pacietību, uzcītību, mīlestību un ticību labajam. Svētku priekšvakarā šķiet, ka pat atmosfērā ir jūtama tieksme veikt labus darbus. Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, jaunie daiļslidotāji dāvāja Ledus halles apmeklētājiem daiļslidošanas paraugdemonstrējumus, savukārt Vienības laukumā valdīja svētku rosība: skanēja mūzika, darbojās svētku tirdziņš, slidotava un karuseļi. Bērni ar nepacietību gaidīja solīto Salavecīša un Sniegbaltītes ierašanos kopā ar pasaku varoņiem.  Viņi nelika sevi ilgi gaidīt, kopā ar bērniem dziedāja, dejoja, gāja rotaļās un fotografējās. Rūķu namiņā Salavecītis pacietīgi uzklausīja katru, kurš vēlējās noskaitīt  dzejoli, par ko drosminieki pretī saņēma saldumus.

Tās pašas dienas vakarā pilsētas centrālajā laukumā notika tradicionālā akcija „Iedegsim pilsētas sirdi!”, ko ir iecienījuši pilsētnieki un Daugavpils viesi. Dažu minūšu laikā laukumā iemirdzējās uguns sirds. Tās kontūra tika izveidota no tūkstoš degošām svecēm. Tādā veidā pilsētnieki pauda savu mīlestību pret dzimto pilsētu, kas aizejošajā gadā nosvinēja savu 740. dzimšanas dienu. 30. decembrī uz tradicionālo, jau piecpadsmito Jaungada skrējienu aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida cienītājus aicina Sporta pārvalde.

Reģistrācija notiks Latviešu kultūras centrā skrējiena dienā, 30. decembrī, no plkst. 11:30 līdz 12:45, starts tiks dots pie pilsētas galvenās egles pulksten 13:00. Šajā pašā laikā Rūķu namiņā sāks darboties zinātkāres un izklaides centra „Zili brīnumi” radošās darbnīcas. 1. janvārī plkst. 1:00 Vienības laukumā būs svētku uguņošana. Pilsētnieku un Daugavpils viesu ērtībai uzņēmums „Daugavpils satiksme” ieviesīs papildus tramvaju un autobusu reisus. Jaungada naktī braukšana sabiedriskajā transportā līdz pilsētas centram un pēc salūta – bez maksas. 50% braukšanas maksas atlaide tiks piešķirta 31. decembrī, 1. un 3. janvārī. Svinības turpināsies arī jaunajā 2016. gadā. Kā pastāstīja Rūķu namiņa saimniece, Salavecītis un pasaku varoņi gaida ciemiņus.

Pirmajās janvāra dienās Rūķu namiņā darbosies nacionālo kultūras biedrību radošās darbnīcas, bet 3. janvārī uz koncertu aicina Tatjanas Basovas vokālās studijas dalībnieki. Detalizēta svētku pasākumu programma pieejama pilsētas domes mājas lapā, kā arī afišās, kas izvietotas sabiedriskā transporta pieturvietās. 

 





Atpakaļ