Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-12-2015

Uzņēmums „Daugavpils satiksme” noslēdza tramvaju transporta infrastruktūras renovācijas projekta realizāciju (VIDEO)


Aizejošajā 2015. gadā A/S „Daugavpils satiksme” notika divi nozīmīgi notikumi. Viens no tiem skar jauna pašvaldības uzņēmuma izveidošanu. Šādu lēmumu pilsētas domes deputāti pieņēma 2013. gada decembrī. Tramvaju uzņēmumam tika nodoti pilsētas autobusu pasažieru pārvadājumi, kam sekoja uzņēmuma nosaukuma maiņa. Pārejas periods noritēja organizēti, un šobrīd „Daugavpils satiksme” pilnā apmērā nodrošina pilsētniekiem un pilsētas viesiem sabiedriskā transporta pakalpojumus. Pilsētā kursē 50 autobusi ar lielāku un mazāku ietilpību, šogad tika iegādāts viens mikroautobuss. Uz šo dienu ir pārvadāti 7 milj. 800 tūkstoši pasažieri. Ņemot vērā iedzīvotāju un tūrisma nozares speciālistu prasības, tiek ieviesti papildus maršruti.

Ieviešot vienotu darba apmaksas sistēmu, lai arī nedaudz, tomēr pieauga autobusu konduktoru un tramvaju remontstrādnieku algas. Tramvaju vagonu tehniskā apkope tiek veikta ekspluatācijas depo. Stāvvietā var vienlaicīgi atrasties līdz 60 vagoniem.

Daugavpils 740. jubilejas gadā tika pabeigta arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programma „Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija”. Projekta kopējā vērtība sastādīja 18 milj. 82 tūkstošus eiro, lielāko daļu sedza fonda līdzekļi. Tramvaju parka atjaunošana ir viena no svarīgākajām projekta sastāvdaļām. Jauno vagonu tehniskā apkope tiek veikta ik pēc katriem 6 000 km noskrējiena, salīdzinājumam, vecajiem vagoniem tehniskā apkope ir nepieciešama pēc katriem 1 000 km.

Šogad ar tramvajiem tika pārvadāti 6 milj. 700 tūkstoši pasažieri, kas par 3% pārsniedz pagājušā gada rādītāju. Projekta ietvaros tika nomainīti tramvaja sliežu ceļi un kontaktu tīkli vairāk nekā 6 km garumā.  Kontaktu tīkla remontam tika iegādāts jauns autotornis. Vecais tika ekspluatēts gandrīz 40 gadus un jau sen bija morāli un fiziski novecojis. Mūsdienīgs un ekonomiskāks aprīkojums nodrošina nepārtrauktu elektropadevi tramvajiem.

Jaunajā 2016. gadā uzņēmums strādā pie attīstības plāniem. Jau tagad tiek aktīvi strādāts pie  iepirkuma procedūru organizēšanas, nepieciešamās projekta un tehniskās dokumentācijas sagatavošanas. Īstenot iecerēto ir plānots kārtējā plānošanas perioda 2017.-2020. gadam ietvaros.

Pašvaldība no savas puses cenšas finansiāli atbalstīt ģimenes ar bērniem un vecāka gadagājuma pilsētniekus. Pensionāri virs 70 gadiem un skolēni izmanto pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumus bez maksas, bet profesionālo mācību iestāžu audzēkņi – ar 50% atlaidi. Visi pilsētnieki izmanto braukšanas maksas atvieglojumus brīvdienās un svētku dienās.




Atpakaļ