Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-12-2015

Pilsēta ietērpta svētku rotā (VIDEO)


Piektdienas vakarā, līdz ar lielo Ziemassvētku egli, pilsētā iemirdzējās svētku iluminācija. Lai klātienē vērotu krāsaino sniegpārsliņu iedegšanu uz galvenās pilsētas Ziemassvētku egles, Vienības laukumā sanāca vairāk nekā tūkstotis pilsētas iedzīvotāju ar bērniem.  Jautrie rūķi, pasaku varoņi, kā arī deju ansambļa „Kukulečka”, vokālā ansambļa „Pērlītes” un citu bērnu kolektīvu dalībnieki radīja svētku noskaņu. Pilsētniekus uzrunāja mērs Jānis Lāčplēsis.

Un gaismas iemirdzējās ne tikai svētku eglē, bet arī pilsētas debesīs. Salūts bija pārsteigums visiem. Pēc pilsētnieku domām, svētku rotājumi gan Vienības laukumā, gan Rīgas ielā, gan arī citās vietās pilsētā šogad ir interesantāki un krāšņāki. Ir pārvērties arī Rūķu namiņš. Tas līdzinās īstai meža mājiņai no pasakas. Rūķu namiņš gaidīs savus apmeklētājus katru dienu no 12:00 līdz 19:00, un drīz tajā sāks darboties arī radošās darbnīcas, ko ir iecienījuši daudzi pilsētnieki.

Oficiāli ir atklāta arī jaunā slidotava. Treneres Alises Miškovskas audzēknes no Bērnu un jaunatnes sporta skolas parādīja īstu daiļslidošanas meistarklasi. Slidotava ir divreiz lielāka nekā iepriekš, ledus – nevis sintētiskais, bet dabīgais, un ar katru dienu slidotavas apmeklētāju kļūst arvien vairāk.

Šajās dienās ir patīkami vienkārši pastaigāties pa pilsētas ielām un parkiem, aplūkot pilsētas māklsinieku paveikto darbu. Ziemassvētku pārsteigumi ar to vēl nebeigsies. Dubrovina parkā tiek montēta gaismas strūklaka. Bet 14. decembrī  sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņš.  

 




Atpakaļ