Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-12-2015

Transporta kustība Rīgas un Stacijas ielu krustojumā tiks noregulēta līdz Ziemassvētkiem (VIDEO)


Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm decembris būs diezgan silts, ar nelielu nokrišņu daudzumu un  vēja brāzmām. Pilsētas komunālās saimniecības speciālisti seko laika prognozēm un cenšas izmantot katru dienu ar labvēlīgiem laika apstākļiem.  Rīgas un Stacijas ielu krustojumā aktīvi tiek veikti darbi, lai uzlabotu gājēju un autotransporta drošu kustību. Celtniecības darbu uzsākšanai bija vairāki iemesli, tai skaitā sūdzības no “Daugavpils satiksme” puses.

Pēc konkursa rezultātiem pašvaldības pasūtījumu ieguva Daugavpils firma „CKD-D”. Kompānija apņēmās izpildīt pasūtījumu par summu, kas sastāda 27 734 eiro (bez PVN), darbi tiek apmaksāti no pilsētas budžeta līdzekļiem. Pirmām kārtām celtnieki pārvietoja autobusa pieturu no dzelzceļa stacijas teritorijas uz Stacijas ielas braucamo daļu. Pēc speciālistu teiktā, ceļa platums ļauj autovadītājiem netraucēti apbraukt autobusu. Pieturvietā tiks uzbūvēta platforma ar nojumi un soliņiem. Celtniecības darbi turpināsies dzelzceļa stacijas pretējā pusē un laukumā pie stacijas. Šeit tiks izbūvētas divas drošības saliņas: viena – atdalošā autotransportam, otra – drošības saliņa gājējiem.

Celtniecības darbu veikšanas laikā nav plānots slēgt vai ierobežot transporta kustību šajā posmā. Pasūtījuma izpildei ir atvēlētas 45 dienas, sākot no līguma parakstīšanas dienas 3. novembrī. Ja sinoptiķu prognozes apstiprināsies, objekts tiks nodots līdz Ziemassvētkiem.

 




Atpakaļ