Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-12-2015

PAS "Daugavpils siltumtīkli" ieguvusi vides vadības sertifikātu ISO 14001:2004


Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" veiksmīgi ir izturējusi auditu un ieguvusi vides vadības sistēmas sertifikātu ISO 14001:2004.

 

Sertifikāta piešķiršana PAS "Daugavpils siltumtīkli" apliecina, ka siltumenerģijas ražošanas un piegādes process uzņēmumā atbilst nepieciešamajām energoefektivitātes prasībām, ka uzņēmums plāno un kontrolē savu ietekmi uz apkārtējo vidi.

 

Savukārt uzņēmuma energoefektivitātes rādītāji liecina, ka siltumenerģijas ražošana un piegāde uzņēmumā ir augstā tehnoloģiskajā līmenī, kas nodrošina ekonomisku izejvielu patēriņu, minimālu izmešu un ražošanas atkritumu daudzumu, kā arī izdevīgu cenu gala produkta - siltumenerģijas patērētājiem.

 

ISO 14001:2004 ir plaši zināms vides pārvaldības sistēmu standarts, ko var lietot jebkuras nozares uzņēmumā. Vides pārvaldības sistēma ļauj samazināt uzņēmuma ietekmi uz vidi un apkārtējo sabiedrību, ievērojot normatīvās prasības vides jomā.

 

Vides pārvaldības sistēmas ieviešanas un sertifikācijas nozīmīgākie iemesli ir atbildība par uzņēmuma produktu un procesu ietekmi uz vidi un efektīva struktūra normatīvo prasību izpildei. Sertificēta vides pārvaldības sistēma uzlabo arī uzņēmuma konkurētspēju vietējā un starptautiskajā tirgū.

 

Kopš 2006.gada 15.janvāra PAS "Daugavpils siltumtīkli" ir arī kvalitātes vadības sistēma sertifikāts ISO 9001:2008, kas ir universālākais un pasaulē pazīstamākais standarts.

 

Atbilstība šim standartam apliecina klientiem, ka uzņēmums rūpējas par savu preču vai pakalpojumu kvalitāti, uzturot kvalitātes vadības sistēmu, periodiski izejot neatkarīgu auditoru pārbaudi un apliecinot sistēmas efektivitāti ar sertifikātu.

 

 

PAS "Daugavpils siltumtīkli" administrācija

 




Atpakaļ